“Lepe li su, nano…”

0

 

Učenici dopunske škole iz Vintertura na bini

Ova manifestacija se svake godine redovno održava u toj dvorani, pa je odavno prerasla u tradiciju kada je reč o druženju stranaca i domaćina.

 

Đaci opravdali očekivanja

Prošle godine je na ovoj manifestaciji Srbiju predstavljalo Kulturno-umetničko društvo "Zavičaj" iz Vintertura, dok je ove godine pružena prilika dopunskoj školi na srpskom jeziku iz istog grada, kako bi se i ona oprobala na jednoj ovakvoj internacionalnoj priredbi koja se smatra oličenjem uspele integracije stranaca u domaću sredinu.

Tog dana su se okupili članovi i grupe koje deluju pri interkulturnom forumu u Vinterturu, drugim rečima svi zainteresovani pripadnici različitih nacija koji žive u ovom gradu i na tom masovnom okupljanju žele da predstave svoju kulturu i nacionalnu kuhinju.

 

 

Svaka od zajednica stranaca u Švajcarskoj se i ovoga puta predstavila prepoznatljivim i privlačnim sadržajima, onim najboljim što imaju, a pre svega pesmama i igrama iz zemlje porekla.

Hor dopunske škole na srpskom jeziku iz Vintertura otpevao je pesmu "Lepe li su, nano…", a mališani uzrasta od drugog do četvrtog razreda recitovali su stihove poznatih srpskih pesnika.

Naravno, svi učesnici su imali i svoj štand na kojem su nastojali da što bolje (i ukusnije) predstave kulinarske specijalitete iz zemalja odakle potiču, a među njima su bili zastupljeni i srpski predstavnici. Naš štand je privlačio posebnu pažnju, a poslastice su bile pravi hit za sve one koji su posećivali štand škole iz Vintertura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here