Lenjom dečaku metak u stomak

0

Nemanja teško ranjen

Nišlija Ivica S. (49) pucao je u stomak sinu Nemanji (18), besan što dečak nije sredio svoju sobu. Metak je momku povredio jetru i on je sa povredama opasnim po život zbrinut u niškom Kliničkom centru, dok je Ivica priveden.
Zločin se dogodio u naselju Kovanluk, gde se sredinom maja Ivica doselio sa blizancima Strahinjom i Nemanjom. Strahinja kaže da je otac često pio i da je zbog toga stalno bio u svađi sa sinovima. Kobne noći je takođe došao kući trešten pijan.
Strahinja priča da ih je otac napao čim je došao. Grdio ih je što nisu počistili kuću, nazivao ih lenštinama i psovao. Sinovi su vikali na njega, bili su ljuti što je opet pijan. On je tada otvorio fioku i uzeo pištolj, a zatim izašao iz kuće i dva puta pucao u vazduh. Mislili su da hoće da ih uplaši i da će se smiriti. Strahinja je ušao u kupatilo da se istušira, a onda je čuo pucnje.

Pijancu dozvola za oružje
Strahinja kaže da je Ivica S. imao dozvolu za pištolj iz kog je pucao na Nemanju.
– Godinama je imao oružje, ali ga nikada nije koristio. Osim ona dva hica napolju, ispalio je dva metka i u kući. Jednim je pogodio Nemanju, a drugi je završio u zidu – kaže mladić.

– Izleteo sam i video brata kako u krvi leži na podu, dok je otac s pištoljem u ruci sedeo na krevetu. Pao mi je mrak na oči, nasrnuo sam na njega i udario ga nekoliko puta. Brat je bio svestan i nekako je seo u fotelju, a ja sam mu dao peškir da zaustavi krvarenje – ispričao je Strahinja.
Lekari Hitne pomoći obavestili su o ranjavanju policiju, koja je Ivicu uhapsila. Strahinja kaže da otac nije ni pokušao da pobegne.
Sedeo je na krevetu i mirno odgovarao na pitanja, kao da se ništa strašno nije desilo.
Ivičina bivša supruga Lidija potvrdila je da je mnogo pio i da je to bio razlog što se pre 15 godina razvela.
– Bio je i nasilan, to nisam mogla da podnosim pa sam odlučila da se razvedem. Nisam mogla ni da naslutim da će se okrenuti protiv sinova. Neprestano sam u bolnici, malo me je utešilo to što me je prepoznao i osmehnuo mi se. Nadam se da će se potpuno oporaviti – kaže majka ranjenog dečaka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here