EPA-EFE
Angelina Topić

Srpska atletičarka Angelina Topić rekla je da u kvalifikacijama u kojima se povredila nije mogla do dobrih rezultata bez zaleta i da će posle lekarskih pregleda znati da li će učestvovati u finalu u skoku uvis na Olimpijskim igrama u Parizu.

Topić je, uprkos brojnim komplikacijama koje je doživela pred nastup na Olimpijskim igrama uspela da se plasira u finale i tako sebe ostavi u borbi za medalju.

Angelinin doktor Jovan Đurović dao je izjavu o stanju njene povrede.

– Ne deluje ništa dobro, ali moramo da vidimo snimak, nadam se da će biti sve u redu – rekao je Đurović.

Topić je novinarima iznela utiske o današnjem uzbudljivom takmičenju.

– U isto vreme smo skakale ja i devojka iz SAD i bilo je ako ona preskoči, ja ispadam, a ako sruši ili prolazimo obe ili samo ja. Trebalo je da skočim pre nje, dala sam 100 odsto, ali nije bilo moguće skočiti preko 195 centimetara bez zaleta. Najiskrenije se osećam užasno zbog toga, ali čekala sam da skoči i vidim da li će da sruši, da vidim ko će proći od nas dve. Sport je brutalan, ali završila sam na sedmom mestu bez preskočenih 195 – rekla je Angelina novinarima u Parizu.

Topić se plasirala u finale u skoku uvis na OI u Parizu pošto je sa preskočenih 192 centimetra zauzela sedmo mesto u kvalifikacionoj Grupi A i kao poslednja 12. je prošla u finale.

Norma za finale bila je 197 centimetara ili najboljih 12 atletičarki. U finalu će skakati 13 takmičarki jer je i Amerikanka Vašti Kaningem imala iste skokove kao i srpska skakačica. Topić je na zagrevanju uoči takmičenja povredila skočni zglob.

– Kada sam se zagrevala probala sam da skočim, zbunila sam se u zaletu, nezgodno sam stala na sunđer, desno stopalo je otišlo u stranu i čula sam nešto kako puca. U trenutku nisam ništa osetila, ali kada sam sišla sa sunđera shvatila sam da ne mogu da hodam. Trčali smo kod doktora da stavimo zavoj i uzela sam lekove za bolove – navela je ona.

– Rekli su mi da probam, stavila sam početnu visinu od 188, odakle inače ne počinjem, da bih imala više vremena da se odmorim i da trčim. Posle pola sata sam probala, nije bilo nikakve šanse prvi i drugi skok, treći sam uspela, a isto je bilo na sledećoj visini, uspela sam u trećoj seriji što me je dovelo do finala. Tolike visine je nemoguće skočiti bez zaleta, ali hvala bogu bilo je dovoljno – dodala je Topić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here