Lek za grip probudio devojčicu iz kome

0

Džesi u bolnici

Devojčica je zaražena virusom svinjskog gripa 27. oktobra dok je bila u šoping centru sa svojom bakom Kerol.

 

Nakon što su se pojavili prvi znaci bolesti i visoka temperatura, doktori su uskoro utvrdili i opasne upalne promene na mozgu koje se inače nisu povezivale sa obolevanjem od novog gripa niti su dosadašnje žrtve gripa imale sličan tok bolesti.

 

Bolest se iz dana u dan sve više komplikovala, a u trenucima kada je devojčica u bolnici već pala u komu, doktorima u "Evelina Čildrens Hospital" nije preostalo ništa drugo nego da naprave još jedan očajnički pokušaj da joj spasu život.

 

Nakon konsultacija sa stručnjacima u St. Tomas Hospitalu odlučili su da rizikuju i daju Džesi “agresivni lek- relencu” i čekaju. Ona je već ionako bila pred smrću zbog opasnog naticanja mozga.

 

 

Džesi sa majkom

I onda se dogodilo – čudo. Dvanaest sati nakon davanja leka devojčica se probudila iz trodnevne kome, a život joj više nije bio u opasnosti.

 

Doktori koji su devojčici propisali novi lek kažu kako je on postakao imunološki sistem da se bori protiv opasnog virusa pa su prvi znaci oporavka bili vidljivi već sledećeg jutra.

 

Dr. Marilin Mek Dugal, konsultant u intenzivnoj pedijatrijskoj bolnici, kazala je kako su bili jako zabrinuti zbog Džesi, jer nisu mogli predvideti kako će da reaguje na lek zato što je dijagnoza bila vrlo ozbiljna i teška, pa je nakon što je intravenozno ubrizgan lek usledilo vrlo dramatično iščekivanje. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here