EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da mu je žao zapadnih političara ako ih brinu prijateljski odnosi Rusije i Mongolije, ako oni i postavljaju pitanja, ona se javljaju zato što su u postupke ovih političara počele da se uvlače nacističke note.

– Žao mi ih je samo ako su zabrinuti zbog ovako dobrog razloga. Dva suseda, dve zemlje koje su se borile zajedno tokom Drugog svetskog rata. Mi smo na Halhin Golu. Oni su bili sa nama tokom Drugog svetskog rata. Ako se neko bude zapitao zašto takva bliskost – verovatno su to oni ljudi kod kojih su ponovo počele da se pojavljuju nacističke note u postupcima, a ne samo u mislima, što se vidi u podršci kijevskom režimu – rekao je Lavrov za televiziju “Rusija 1”.

Peskov: Mongolija i Rusija nemaju šta da se pravdaju Zapadu

Sa svoje strane, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Mongolija i Rusija nemaju potrebe da nešto dokazuju zapadnim zemljama.

– Niko – ni Mongolija ni Rusija – nema zadatak da nešto dokazuje zapadnim zemljama. Mi smo susedi, najbliži susedi i nastavljamo da razvijamo naše bilateralne odnose –  istakao je Peskov.

1 COMMENT

  1. Znači, ništa od “američkog sna” za Mongole i Ruse! Ništa, batem seneko probudio, pa uvideo, da je to za druge košmar a ne san!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here