EPA/Evgenia Novozhenina
Sergej Lavrov

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da su razgovori o tome da se Ukrajini dozvoli da koristi oružje koje je obezbedio Zapad za udare duboko u Rusiji, kao “igranje vatrom” koje može imati opasne posledice.

– Razgovaraju o davanju ovlašćenja Oružanim snagama Ukrajine da koriste zapadne rakete dugog dometa za udaranje duboko u rusku teritoriju. Ovo igranje vatrom može dovesti do opasnih posledica – upozorio je Lavrov u intervjuu za Newsweek.

Lavrov je podsetio na reči ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je napomenuo da će Moskva doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji Zapada, prenosi TASS.

– Kao što je rekao predsednik Putin, donećemo adekvatne odluke na osnovu našeg razumevanja pretnji koje predstavlja Zapad. Na vama je da donesete zaključke – naglasio je Lavrov.

Kako je Putin ranije izjavio, zemlje NATO-a sada raspravljaju ne samo o mogućnosti da Kijev upotrebi zapadno oružje dugog dometa – one zapravo odlučuju da li će se direktno uključiti u situaciju u Ukrajini.

– Istovremeno, takvo direktno učešće Zapada će promeniti suštinu sukoba, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu pretnji koje joj se na taj način stvaraju – istakao je predsednik Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here