Tanjug
Sergej Lavrov

Progon Srba sa Kosova i Metohije sličan je nacističkom progonu ruskog stanovništva sa teritorije Donbasa koji su sprovodile ukrajinske vlasti, izjavio je Sergej Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova je na okruglom stolu, posvećenom ukrajinskoj krizi u Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije uz učešće ambasadora iz oko 80 zemalja, rekao da su u Ukrajini govorili da bez Kijeva na Krimu i u Donbasu neće biti civilizacije, a isto tako je i viša rasa 30-ih godina prošlog veka navodila da samo ona može Evropi da donese civilizaciju.

– Za budućnost vaše dece i unuka, ako volite Rusiju i celi ste život boravili u Ukrajini, a osećali da ste deo ruske kulture – vreme je da, u ime svoje dece i unuka, skupite stvari i odete sa tih teritorija u Rusiju – citirao je šef ruske diplomatije predstavnike ukrajinskih vlasti koji su javno pozivali na progon ruskog stanovništva.

Lavrov je ocenio da je jasno da se radi o očiglednom etničkom čišćenju.

– Isto tako sada pokušavaju da polako proteraju Srbe sa Kosova i Metohije, hvala Bogu, bez ozbiljnijih vojnih sukoba – ocenio je diplomata.

Prema njegovim rečima Srbe tiho izbacuju iz južne srpske pokrajine različitim birokratskim metodima, a takav plan su, istakao je Lavrov, imali i nacisti u Kijevu kada je u pitanju rusko stanovništvo.

3 COMMENTS

  1. Tako su se dogovorili sa Vucicem sta je problem,a i vi ste pobjegli 1999 godine sa Pristinske zracne luke.

  2. KiM je okupirana teritorija od strane Amerike.EU preko NATO pakta koji je 78 dana brutalno bombardovao samo Srbiju.KiM je deo Srbije po srpskom ustavu i rezoluciji 1244 koju su donele UN.Prema tome KiM je okupirano od NATO pakta tj Amerike i dela EU.Tamo je stvorena policija.koja terorise sr[pski narod i proganja sve sto je srpsko.Siptari su stvorili uz pomoc NATO zemlaja svoju vojsku.Siptari su uz pomoc nato zemalja obavili etnicko sisceneje sa velikog dela KiM.Nato je 78 dana zvesrki i naciztickim metoma bombardovao Srbiju od Subotice do Peci i to uranijumskim bobmbama.To je zlocin nad srpskim narodom.Konacno doslo je do kraja.Mali zlocasti siptar strpao je Srbe u geto i oduzeo im sve po nacistickim metodama.Dozta je bilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here