Lakše mi je da bijemnego da vodim Kijev

0

 

Vitalij Kličko

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak sveta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog i optužuje ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski Savez.
– Putin je bolestan. On je svojom taktikom uspeo ono što nikada nisam pomislio da je moguće, a to je da neko može dva bratska naroda da zavadi. Znam o čemu pričam, jer mi je majka Ruskinja. Putin želi da izgradi novi Sovjetski Savez i za tu veliku imperiju mu je potrebna Ukrajina – objasnio je on.
Kličko ističe da ima isti cilj kao i predsednik Ukrajine Petro Porošenko, a to je da zemlja bude evropska država sa evropskim standardom života i vrednostima. Vezano za svoju funkciju, on je naglasio da svom snagom želi da od Kijeva napravi grad koji se razvija, dodajući da ovaj grad ima potencijala.
– To nije pobeda nokautom, ali skupljam poene. Posao gradonačelnika je mnogo, mnogo teži od posla svetskog prvaka u boksu. Borba protiv korupcije, protiv starog sistema i za reforme se vodi daleko više od 12 rundi. Moj ring je sada drugačiji, a protivnici mnogo jači – naglasio je Kličko.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here