Gvido Pelja, 35. teniser sveta odlučio je da se pridruži protivnicima ideje da se pomogne niže rangiranim teniserima, koju promoviše Novak Đoković, pa je tako istakao da niko ne treba da primorava igrače iz top 100 da doniraju novac.

Naime, slabije rangirani teniseri se bore da opstanu zbog prekida sezone usled pandemije korona virusa zbog koje su ostali bez redovnih prihoda, a Novak Đoković je ponudio rešenje formiranjem posebnog fonda, ali je toj misli za sada bilo više protivnika poput Dominika Tima, Matea Beretinija, Gvida Pelje.

– Nijedan teniser ne gladuje. Ja ću pre da usmerim novac ljudima koji umiru, dok tenis uvek gleda one dobrostojeće. To je tužna istina. Biram da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru ili nemaju hrane što je bitnije od sporta – tvrdi Argentinac za Metro 95.1.

On je naveo i primer Kristijana Garina i Džeka Soka. Objasnio je da se Garin tek nedavno popeo sa 60. na 18. mesto ATP liste.

– Te nijanse treba razmatrati. Nije isto kao Federeru, Nadalu ili Đokoviću koji moraju da daju po 30 hiljada dolara, kad imaju samo od nagrada zarađeno više od 100 miliona – kategoričan je Pelja.

On je dodatno pojasnio svoj stav.

– Sviđa mi se što postoji podrška igračima da se održe, ali nisam saglasan sa obavezom da mora da se doprinese, bez poznavanja mogućnosti svakog tenisera. Više sam na Timovoj strani. Mislim da je ok da ATP uskoči i napravi stvari ravnomernijima. Potrebno je tu mnogo debate – podvukao je Pelja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here