Kosovo online
Miroslav Lajčak

Miroslav Lajčak ostaje na poziciji Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja, rekao je novinarima u Briselu jedan diplomata iz Službe za spoljne poslove upoznat sa procesom.

Borelj se odlučio na takav korak jer smatra da bi novi Visoki predstavnik EU morao da bude taj koji će odrediti svog Specijalnog predstavnika, tvrdi on.

Međutim, neizvesno je koliko dugo će Lajčak ostati na toj funkciji.

“Lajčak će ostati na toj poziciji koliko god bude potrebno, kako bi bili sigurni da proces ne ostane bez medijatora,” rekao je taj diplomata.

Novog visokog predstavnika EU, koji je i šef diplomatije Unije, bira Evropski Parlament u okviru izbora EU Komisije, a na osnovu predloga Evropskog Saveta. Izbor Komesara planiran je za jesen, ali može biti ubrzan ukoliko politički dogovori budu postignuti ranije.

Visoki predstavnik EU potom imenuje svoje specijalne predstavnike, pa i onog koji će se baviti dijalogom Beograda i Prištine.

4 COMMENTS

  1. ДОСТА ВИШЕ
    ОВАЈ ЧОВЈЕК НИКАД НИШТА ДОБРО ЗА СРБЕ НИЈЕ УРАДИО
    НЕКА ИДЕ У ШПАНИЈУ ИЛИ ФРАНЦУСКУ ДАЦПРЕГОВАРА КАТАЛОНИЈА ИЛИ КОРЗИКА
    МОЖЕ ТО ОН

    🇷🇸☦️🇷🇸

  2. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  3. Натофили који обажавају
    НАТО
    Нека објасне људима обељелим од карцинома , којих је све више у Србији,
    Уранумијеске бомбе бацао нато
    Пријатељски запад ,
    За припаднике италијанског кфора нато снага који су обољели и умрли већ су исплаћене огромне одштете .
    То треба да се зна.
    СРБИЈА ЗА СИЛНЕ ТОНЕ УРАНУМИЈСКИХ БОМБИ МОРА ТРАЖИТИ ОДШТЕТУ
    ПРЕД СВИМ СУДОВИМА ЕУ
    А И АМЕРИКЕ .

    https://stari.beogradskiforum.rs/en/component/content/frontpage.html

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here