EPA/Mast irham
Novak Đoković

Reči Adrijana Panate da će “Janik Siner, ako pobedi Novaka Đokovića u još dva-tri meča u ovoj godini postati njegova noćna mora i pogurati ga ka penziji”, izazvale su reakciju Svetlane Kuznjecove, bivše šampionke Rolan Garosa i US opena.

– Tako je Mekinro poslao u penziju Borga, a sam se povukao kada je stigao Beker – napravio je poređenje jedini italijanski grend slem šampion u Open eri pre Sinera.

Međutim Ruskinja se ne slaže sa ovom paralelom:

– Borg je imao 26 godina kada se povukao, a Novaku je sada 37. Znači, poređenje nije potpuno korektno. A o kakvoj noćnoj mori pričamo kada je u pitanju tolika razlika u godinama – podseća Kuznjecova da je Siner nedavno napunio 23.

Jedna od najboljih teniserki svih vremena koja nikada nije bila prva na svetu, dodaje još jedan argument protiv Panatine tvrdnje:

– Novak je sve osvojio, čak i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Zato, čak i ako on uskoro okonča karijeru, malo je verovatno da bi to bilo zbog Janika – smatra da bi gubitak motivacije zbog ostvarenja svih snova mogao da bude ključni u eventualnoj Đokovićevoj odluci da “okači reket o klin”.

Srbin je pobedio Italijana u četiri od sedam mečeva, ali je poslednja dva izgubio. Takođe je važno da su ta dva poraza bila u veoma bitnim duelima, u polufinalima Dejvis kupa i Australijan opena.

– Siner je kao Majk Tajson, izađe na teren i odmah udara. To niko drugi ne može, pa ni Đoković – rekao je Panata posle trijumfa svog zemljaka u Njujorku.

– Tako je radio Tajson u svojim ranim borbama. Janikov nivo nikad ne pada, on nikad ne pravi glupe greške. Čak i kada promaši dve-tri lopte, on nastavlja istim tempom. Alkaras to može samo kada je u formi. U stvari, samo on sada može da pobedi Janika – dodao je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here