Kuzmić želi među “orlove”

0

Košarkaška reprezentacija Srbije će na ovogodišnjem prvenstvu sveta u Španiji biti jača za centra Golden Stejta, Ognjena Kuzmića.
– Ognjen mi je rekao da je odlučio da će igrati za Srbiju, odnosno da je o tome već obavestio naš Savez mejlom. Selektor Đorđević mi je tražio njegov broj i mislim da će Ognjen biti na spisku – Nemanja Nedović, član istog NBA kluba.
Kuzmić ima 23 godine, visok je 213 cm, a Golden Stejt ga je 2012. izabrao kao 52. pika na NBA draftu. Ovaj mladić iz Doboja odbio je da igra za BiH na Eurobasketu 2013. u Sloveniji, najavivši već tim potezom da bi mogao da se stavi na raspolaganje selektoru srpske reprezentacije, što je prema Nedovićevim rečima, zvanično i učinio.
Karijeru je počeo u banjalučkom Borcu 2007, nastavio u finskim ekipama Korihait i Lapuan, zatim je igrao u Čeliku, Malagi, koja ga je slala na dve pozajmice, a od 2013. je u Golden Stejtu. Za prvi tim je, u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, odigrao 21 meč, ali sa skromnom minutažom: u proseku četiri i po minuta, pa otuda i 0,7 poena i skok, ali je zato više vremena i veću šansu dobio u filijali Golden Stejta, Santa Kruz Voriorsima, koji se nadmeću u razvojnoj, NBDL ligi. I tamo je počeo skromnije, sa 6,8 koševa, 0,9 asistencija, ali i 11,7 skokova po utakmici, da bi u plej-ofu "eksplodirao"! Prosečno je rivalima ubacivao 20,3 poena, imao 15,3 skoka, 1,7 asistencija i 1,3 blokadu.
Naša reprezentacija će se na ovogodišnjem Mundobasketu, koji počinje 30. avgusta u Španiji, najpre nadmetati u Grupi A, u kojoj su joj rivali, redom, Egipat, Francuska, Iran, Brazil i domaćin Španija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here