EPA/Valdrin Xhemaj
Premijer Albanije Edi Rama

Govoreći o predlogu Nacrta statuta ZSO koji je Edi Rama poslao francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da bi albanski premijer predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću trebalo da predloži tako nešto za Albance u Preševu, Medveđi i Bujanovcu.

Kurti je na konferenciji za novinare predložio da albanski premijer takav predlog predstavi Vučiću na sledećem sastanku “Otvorenog Balkana”.

– Ne sumnjam da albanski premijer Edi Rama smatra da je njegov predlog Nacrta statuta dobar i, pošto je tako, ja predlažem da ovaj nacrt statuta za nacionalne manjine predstavi predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, na narednom skupu “Otvorenog Balkana” za Albance u dolini – rekao je Kurti.

Dodao je da još nije video Nacrt statuta ZSO koji je Rama podneo evropskim liderima i da veruje da je taj model dobar, ali da adresa treba da bude Beograd, a da se odnosi na Albance u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Kurti je rekao i da smatra da bi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou u Briselu trebalo da bude održan u toku ove nedelje i da je zatražio da on bude hitno održan.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here