EPA/Milan Kammermayer
Aljbin Kurti

Ambasada Turske u Prištini organizovala je prijem povodom obeležavanja Dana demokratije i nacionalnog jedinstva, praznika te zemlje, a svečanosti je prisustvovao i kosovski premijer Aljbin Kurti.

Kurti je, u obraćanju zvanicama, podsetio na 15. jul 2016. godine i pokupaj državnog udara u Turskoj, rekavši da su pre osam godina “mučenici demokratije spasili institucije Turske koju je izabrao turski narod”.

“U ponoć između 15. i 16. jula 2016. godine, narod Kosova je bio sa narodom Turske, jer smo dva prijateljska naroda, naše zemlje su partneri i saveznici, dele mnogo toga zajedničkog, kako u prošlosti, tako i danas, a tako će biti i u budućnosti” rekao je Kurti, a navodi se u saopštenju vlade.

On je istakao bliske odnose Kosova i Turske, kako u pogledu uloge Turske u Natou tokom rata na Kosovu i doprinosa  turskih vojnika u okviru trupa Kfora za bezbednost i miru na Kosovu.

Kurti se osvrnuo i na značaj poseta Turskoj i susreta sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i organizacije prvog kosovsko-turskog ekonomskog foruma s obzirom na očekivan rast trgovinske razmene Kosova i Turske, koji bi trebalo da premaši.

“Zajednički interesi i vrednosti drže naše dve zemlje u prijateljskim odnosima. Stojeći jedni uz druge i pomažući jedni drugima, štitimo Kosovo i Tursku i zajedničke demokratske vrednosti”, zaključio je Kurti.

8 COMMENTS

  1. Турска постоји као држава, ово друго је на другом спрату Народне библиотеке. У одељку – бајке.

  2. Šiptari su turski cigani iz male Azije i došli su na Balkan tokom osmanlijskih osvajanja i zapatili se na ovim prostorima , ko poznaje anatomiju čoveka može primetiti da arnautska lobanja i vilica ne odgovara obliku i dimenzijama belog evropskog čoveka , rastom su niži i trup je nezgrapan , a zašto ovu vrstu “uzgajaju” na našoj zemlji , Americi i Britaniji će se jednom postaviti pitanje i snosiće žestoke posledice…… arnautske horde već “vladaju” ulicama većih engleskih gradova , dileri drogom i trgovci žena i dece kao i oružja ……. kajaćete se o Englezi moji !

  3. Da da tako Turska je vaša ,Majka ,Dojilja ,Kurti ništa neobično to dokazuje ,Historisku genetsku povezanost još unazad 200 god sa ,Turskom ,Državom jesi saveznik znamo mi to još onomad je Erdogan u gradu Prizren na kosovu izjavio da je Turska Kosovo i Kosovo Turska..!!! Ništa slučajno ..!!! Zato oni daju tebi svako jako,
    Oruđe i Oružje pa sve do protiv ,Oklopnih transportera,Raketa i projektila raznog kalibra itd.
    Samo se ti dodvoravaj tvom ,Velikom Bratu ,Turskoj..!!! Nikako nemoj zaboraviti da jednoga dana bičete svi proterani za ,Tursku isto ko onomad od 1913 do 1923 god biliste protjerani 457.000 osoba sa Kosova za Tursku ..!! Od strane tadašnjih ,Vladara pa sve do Aleksandar I Karađorđević, kralj Kraljevine SHS/Jugoslavije (1921-1934). Pa (1936 do 1961) još 3.267 osoba protjerano za ,Tursku pa (1990 do 1999) od strane ,Slobodana Miloševiča još 2.166 osoba, protjerano
    , sa Kosova za ,Tursku uskoro biče još nebrini ,Kurti.
    Nije to kraj sačekaj..!! Biče još ako ,Bog da ,Velimo Spremanje več je krenulo živeo Vučič General Armije Srbije dogodine u ,Prizrenu. Vojskom i Policijom Republike Srbije.

  4. Ne postoji narod Kosova – postoje samo Srbi i Albanci koji žive na Kosovou i Metohiji, pri čemu su Albanci doseljeni masovno u 20. veku bežeći od siromaštva i progona Envera Hodze.
    Turci vrlo dobro znaju da po njihovom popisu iz 1455. godine na Kosovu i Metohiji nije bilo Albanaca, već samo Srba !!!
    Danas je Kosovo i Metohija okupirano od strane NATO pakta koji je kao svoje saradnike postavio albanske poslušnike koji terorišu srpski narod. Kako smo se oslobodili Turaka, tako ćemo se osloboditi i Albanskoj terora !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here