freepik.com
Mesto za odmor i relaksaciju

Da li ste znali da u kupatilu provedemo više od godinu i po dana svog života?

Iako ovaj prostor vezujemo za dnevnu rutinu, moramo priznati da je upravo ova tačka u našem domu koja nam pruža neophodan mir i relaksaciju na kraju dana.

Uređenje kupatila

Ukoliko imate utisak da Vaše kupatilo još uvek nije Vaša oaza za mir i relaksaciju, možda je došlo vreme da ga renovirate ili osvežite.

Kreativno i dobro planirano uređenje kupatila može stvoriti prostor u kome ćete se lako opustiti i uživati u svakodnevnom korišćenju. Odabir odgovarajućih elemenata, boja, osvetljenja i dekorativnih dodataka, može stvoriti jedinstven i funkcionalan prostor koji odgovara Vašim potrebama i stilu.

Prilikom planiranja uređenja kupatila, treba imati na umu neke praktične aspekte kao što su vodovodne instalacije, ventilacija, toplotna izolacija, bezbednost i održavanje.

Keramičke pločice su veoma popularan izbor za oblaganje zidova i podova u kupatilu zato što su lake za održavanje, otporne su na vodu, na mrlje i veoma su trajne. Uz to, keramičke pločice su dostupne u raznim bojama, veličinama i dezenima, pa se mogu uklopiti u razne stilove uređenja kupatila. Zidovi i pod su osnovni elementi koji će uticati na to kako će izgledati vaše kupatilo. Ako želite da dodate malo dodatne teksture, možete kombinovati pločice različitih veličina, boja ili materijala.

Osvetljenje je takođe veoma važan aspekt uređenja kupatila. Osim funkcionalnih svetala, možete razmisliti o dodatnim dekorativnim svetlima, poput zidnih svetiljki ili ogledala sa ugrađenim svetlima koji će stvoriti prijatnu atmosferu u kupatilu. Kupatilo treba da bude dobro osvetljeno, posebno ako se koristi za šminkanje ili brijanje.

Luksuzni elementi u kupatilu su takođe vrlo poželjni. Dodavanje hidromasažne kade ili saune u kupatilo može Vam pomoći da se opustite i uživate u SPA iskustvu , i to u sopstvenom domu, sami ili sa svojom dragom osobom.

Uz dodatak biljaka, možete stvoriti osećaj prirode i opuštenosti. Veliki saksije na podu ili manje saksije na policama možete uklopiti u bilo koji stil kupatila. Dekorativni elementi su jednostavan način da se unese stil u kupatilo. Okviri sa slikama ili crtežima, mali tepisi, poličice i košare za skladištenje mogu dodati stilsku notu i praktičnost kupatilu.

Ne zaboravite da iskoristite svaki centimetar prostora u kupatilu. Polica iznad vrata, zidne police i dodatne fioke i ormarići mogu stvoriti mnogo dodatnog prostora za skladištenje.

Ne zaboravite da jednostavna galanterija takođe treba da se uklopi u celinu.

Moderno kupatilo uz kvalitetne keramičke pločice

Keramičke pločice čine suštinu kupatila

Kada birate keramičke pločice za kupatilo, trebalo bi da uzmete u obzir nekoliko faktora. Prvo, važno je razmotriti veličinu Vašeg kupatila i koliko velike pločice želite da koristite. Veće pločice mogu da stvore iluziju većeg prostora, dok manje pločice omogućavaju veću prilagodljivost dizajnu.

Sledeći faktor koji treba razmotriti je boja i dezen pločica. Tamnije boje mogu stvoriti topliji i intimniji ambijent, dok svetlije boje i dezeni mogu stvoriti veći osećaj prostranosti. Pored toga, možete odabrati pločice sa teksturama koje će dati dodatni vizuelni pečat i definiciju.

Tradicionalno, pločice se postavljaju horizontalno, ali se takođe mogu postaviti i vertikalno ili čak dijagonalno. Možete takođe kombinovati pločice različitih veličina i boja da biste stvorili jedinstveni izgled.

Osim postavljanja pločica na pod i zidove, keramičke pločice se mogu koristiti i za oblaganje tuš kabina, kade i lavaboa. Na taj način možete postići ujednačen izgled i osećaj u celom kupatilu.

Kada se radi o uređenju kupatila, pored keramičkih pločica, važno je razmotriti i ostale elemente kao što su sanitarije za kupatilo. Birajte elemente koji se dobro uklapaju sa pločicama i koji pružaju funkcionalnost koja vam je potrebna.

AMB KERAMIKA koja u Srbiji posluje od 1995. godine sarađuje sa vodećim svetskim brendovima i uvozi najkvalitetnije. Uvek odaberite iskustvo kada razmišljate o uređenju dela doma koje Vam treba pružiti mir i relaksaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here