Generalni sekretar Saveza Dejan Tomašević ističe i da su Zoran Radović, naš čovek u FIBA, i Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta, založili autoritet da se trošak smanji sa 355.000 dolara.

– FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja za NBA igrače koji igraju za nacionalne timove. Nažalost, osiguravajuća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni ili su operisani imaju dodatno osiguranje. Bogdan Bogdanović je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje – obrazložio je Tomašević kakva je bila procedura oko asa Sakramenta, jednog od ključnih igrača reprezentacije.

Tomašević je naveo da je ovog leta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala pune tri nedelje.

– Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra. Obratili smo se ministarstvu sporta, vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan ‘pokriven’ i nema problema da zaigra za Srbiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here