Vesti
Osvećenje slavskog znamenja

U proteklu nedelju, 24. septembra, Kolo srpskih sestara ”Majka Jevrosima“, pri hramu Svete Trojice u Branzviku, svečano je obeležilo svoju slavu – Malu Gospojinu.

Tom prilikom, svetom arhijerejskom liturgijom načalstvovao je episkop australijsko-novozelandski Siluan, uz sasluženje sveštenstva i sveštenomonaštva Arhijerejskog namesništva melburnsko-adelajdskog. Na Liturgiji je odgovarao mešoviti hor ovog hrama, a u oltaru prisluživali su čtečevi iz ovog namesništva.

Posle liturgije i molitve, vladika je osvetio slavsko žito i prelomio slavski kolač, a zatim održao besedu na temu jevanđelja i praznika. Domaćica slave za ovu godinu bila je Milka Damjanac, a za sledeću godinu se primila sestra Jelka Popić.

Pošto se u ovaj dan praznuje Sveti starac Siluan Atonski, nebeski zaštitnik episkopa Siluana, protojerej-stavrofor Petar Damnjanović je vladiki u ime parohijana hrama u Branzviku predao prigodan poklon, rezbareni ručni krst.

Po Svetoj Liturgiji poslužena je trpeza ljubavi koju je pripremilo Kolo srpskih sestara na čelu sa predsednicom Verom Kilibardom. U ime prisutnih parohijana episkopa je pozdravio starešina hrama protojerej-stavrofor Milorad Lončar.

Episkop se na kraju još jednom obratio prisutnima, čestitajući sestrama KSS njihovu slavu i zahvalivši se na ukazanoj ljubavi i pažnji.

Članice Kola srpskih sestara “Majka Jevrosima” sa episkopom Siluanom
Domaćica slave Milka Damjanac

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here