Kritika zatvorila lokal?

0

Metju Evans

Vrhovnom sudu NSW, Metju Evans je takođe rekao da iako veruje da je loša kritika mogla da ima određene posledice po restoran, ona nije bila dovoljna da izazove njegovo zatvaranje.

 

Protiv Evansa, kao i "Džona Ferfaksa", izdavača "Sidnej morning heralda", Aleksandra Gačić, njena sestra Ljiljana i Branislav Ćirić, vlasnici zatvorenog restorana "Koko Roko", podneli su tužbu zbog klevete.

Posledice

Evans se nije složio da loša kritika novih restorana može da ima ozbiljne posledice po vlasnike.
"Da li biste se složili da bi samo mali broj restorana mogao da preživi kritiku kakvu ste dali o ovom restoranu?", upitao je Evat.
"Ne slažem se", odgovorio je Evans.

Tokom ispitivanja koje je vodio barister u ime tužitelja Klajv Evat, Evans je rekao da iako je pokušavao da bude objektivan, njegova mišljenja "u osnovi" jesu bila subjektivna.

"Imate li veoma visoke standarde u ocenjivanju restorana?", upitao je Evat.
"Mislim, verujem, pokušavam da budem drugačiji", odgovorio je Evans, inače bivši kuvar.

Evat je zatim upitao da li još veruje u mišljenje, koje je izneo u svojoj knjizi 2007. godine, kada je rekao da "većina restorana u ovoj zemlji poslužuje bljuvotine kao hranu". Evans je ostao pri svom stavu, dodajući da "nije bio prezadovoljan većinom hrane poslužene u restoranima".

Barister Evat uputio ga je na kritiku koju je o restoranu "Koko Roko", decembra 2003, objavio Rej Česterton koji je naveo da je sve "izvanredno".

"On kaže da nikada nije naišao na jelo koje mu se nije svidelo," podsetio je barister.
Sudija Jan Harison na to je dodao: "To proizlazi iz fotografije."

Evans se složio da drugi kritičari restorana "Koko Roko", uključujući Čestertona, mogu da imaju drugačije mišljenje od njegovog. On je negirao mišljenje baristera Evata da je hteo da "namesti" vlasnicima restorana jer su se usudili da kažu da je njihovo mesto vrhunskog kvaliteta. Takođe je poricao da je ovim išao protiv vlastite politike da ne piše kritiku novih restorana tokom njihove prve nedelje.

Restoran je zvanično otvoren 4. septembra, a on je tamo večerao 5. i 10. septembra, kazao je, a "Koko Roko" je bio otvoren za rezervacije od 15. avgusta. Negirao je i sugestiju da povratkom u restoran posle tri radna dana, vlasnicima nije dao "priliku da se poprave". Pretres se nastavlja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here