Svakoj planeti i horoskopskom znaku pripisuje se određeni dragi kamen i plemeniti metal koji odražava određene osobine znaka i jača pozitivan uticaj.Ukoliko niste znali koji dragi kamen odgovara Vašem horoskopskom znaku, evo prilike da saznate. Danas govorimo o Biku.

Bikovi su teški i tvrdoglavi, a pogotovo ljubomorni i posesivni. Umeju da budu svađalački nastrojeni. Pošto je vladalac Bika planeta Venera, a rozenkvarc je Venerin kristal, onda bi Bikovi trebalo da koriste i nose rozenkvarc jer će on podstaknuti razumevanje, nežnost i ljubav kod Bikova. Ružičasti kvarc omogućava Biku da sebe bolje razume, opušta ga i bistri mu glavu.

Biku najviše odgovara smaragd koji simbolizuje večnost, snagu životne borbe i obnovu. Smaragd je simbol mudrosti i besmrtnosti. Zelen je baš kao i proleće. Kaže se da on u proleće udvostručava aktivnost, kada sve ozeleni. Ovaj svetlucavi zeleni dragi kamen, takođe je simbol dobroćudnosti i sreće za sve Bikove. Veruje se da je vrlo dobar za vid. Dobar je afrodizijak. Pomaže kod multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, epilepsije, šizofrenije, paranoje, psihoze. Čuva od infekcija, srčanih oboljenja, anemije, reguliše pritisak. Često se koristi kod raznih upala, problema sa kičmom, kostima, mišićima, reumom. Koristi se neobrađen i obrađen. Jednom mesečno ga treba očistiti pod mlazom tekuće vode, a obzirom da je jak kamen, dovoljno ga je staviti u kontakt s rubinom ili gorskim kristalom u zdelu bez vode i to preko noći, jer mu oni daju novu snagu. Smaragd kao simbol večitog života i mudrosti smatra se srećnim dragim kamenom za sve osobe koje su rođene u horoskopskom znaku bik.

Bikovi su poznati po svojoj privrženosti porodici i hedonističkom stilu života. Vole da uživaju, a mnogi ih karakterišu i kao karijeriste. Ipak, bikovi su konzervativniji i ne prihvataju nove stvari olako, te se svrstavaju u pouzdane partnere. Njima najviše energetski odgovara rodohrozit jer podstiče pozitivnu energijuRodohrozit je kamen koji kod Bika stvara pozitivnu životnu energiju i podstiče ga na izražavanje osećanja, koja kod Bika teško izbijaju na površinu, pogotovo kada se brine o finansijama ili kada njegova štedljivost počne da se približava škrtosti.

Vrhovni isceljitelj, tirkiz je najlegendarniji od svih kamena i nazivaju ga rok zvezdom među poludragim kamenjem i mineralima koji leče. Njegova dražesna plavo zelena boja učinila ga je veoma zanimljivim za izradu nakita u starom Egiptu, a fanovi ovog kamena bili su i kralj Tut i Kleopatra. Korišćen je za ukrašavanje fasade mnogi h starih građevina, ako što je i Tadž Mahal u Indiji. U srednjem veku, ratnici su ga nosili sa sobom kao zaštitu u borbi, a nalazimo ga i u ritualnim maskama. Asteci su verovali u njegovu snagu lične zaštite od negativnih sila, lečenju slomljenog srca i hroničnog stresa. U skladu sa modernim načinom života, ovaj kamen je svima dobrodošao. Unesite svetlost u vaš dan tako što ćete nositi nakit od tirkiza koji će učiniti svaku vašu odevnu kombinaciju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here