Krimom prikrivaju otimanje Kosova

0

Krim: Tamo je referendum presudio

Zapadne zemlje koriste pitanje Krima da bi prikrile svoja sumnjiva dela na Kosovu, izjavio je ruski ambasador pri Oebsu Andrej Kelin za televiziju Rusija-24. On je odbacio kao licemerne sve izjave u kojima se navodi da je Rusija navodno prekršila međunarodni zakon, preneo je Itar-TASS.
Međunarodni zakon je pogažen invazijom Sjedinjenih Američkih Država na Grenadu i takođe, onda kada su države-članice NATO-a bombardovale Srbiju da bi joj uzele Kosovo, rekao je Kelin.
– Tada je otprilike poginulo 2.000 ljudi, a ogroman broj je ranjen. U to vreme nije se mogla čuti ni reč o bilo kakvim principima, suverenitetu, teritorijalnom integritetu – naveo je ruski ambasador pri Oebsu.
On je izjavio da im je tada rečeno da je Kosovo specijalan slučaj, da on neće uticati ni na šta i da su oni u pravu i dodao da oni koji sada spekulišu o aneksiji Krima pokušavaju da prikriju ono što su ranije učinili.
Kelin je rekao da Krim pripada Rusiji na osnovu referenduma na kome se većina građana izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom, a koji je bio fer. "Na Kosovu nije bilo ničeg, ni glasanja ni referenduma", zaključio je ruski diplomata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here