EPA/Russian defence ministry

Zapad je odavno odlučio da dozvoli Kijevu napade na rusku teritoriju, odgovor Moskve će uslediti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za ruske medije.

– Proces je zaista počeo. U toku je, rekao bih, “kamuflažna diskusija”. Ova odluka je odavno doneta – ocenio je Peskov.

On je dodao da Zapad pokušava da nastavi rat do poslednjeg Ukrajinca, dozvoljavajući Kijevu da izvodi napade u dubinu ruske teritorije. Prema njegovim rečima, dozvola za gađanje teritorije Rusije povećava uvučenost Zapada u ukrajinski sukob, a Moskva će odgovoriti na to.

– Ovo značajno povećava stepen umešanosti zemalja Zapada u ovaj rat oko Ukrajine – naglasio je Peskov, komentarišući objave da su brojne zapadne zemlje dozvolile Kijevu da oružjem koje su mu isporučile gađa u dubinu ruske teritorije.

Peskov je istakao da je Moskvi očigledno da će Ukrajina nastaviti da izvodi terorističke napade protiv Rusije. On nije isključio da će Ukrajina prilikom tih napada gađati javne objekte, kao što je činila do sada.

Podsetimo, američki državni sekretar rekao je da će američki predsednik Džozef Bajden u petak razgovarati sa britanskim premijerom Kirom Starmerom o tome da li da se Kijevu dozvoli da se zapadnim oružjem napada teritoriju Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da predstavnici zemalja NATO treba da budu svesni „čime se igraju” kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko na teritoriji Rusije raketnim sistemima koje je Zapad isporučio Oružanim snagama Ukrajine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here