EPA/Yuri Kochetkov
Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

Kremlj je saopštio danas da sugestije Zapada da je šef ruske privatne paravojne formacije “Vagner” Jevgenij Prigožin ubijen po naređenju predsednika Rusije Vladimira Putina predstavljaju “apsolutnu laž”.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je u toku istraga o padu aviona, kada su prema preliminarnim podacima, poginuli Prigožin i njegovi saradnici.

Peskov je negirao i da se Putin nedavno susreo sa Prigožinom, preneo je Rojters.

Prema rečima Peskova, grupa “Vagner” nema formalno pravno postojanje, ali je dala veliki doprinos u Ukrajini.

Peskov je rekao i da se ne može reći da li će Putin prisustvovari sahrani Prigožina.

“To još nije poznato. Ne znamo koliko će trajati istražne radnje, tako da za sada nije poznat datum sahrane. Jedino što mogu da kažem je da predsednik sad ima prilično gust rasopored rada”, naveo je Peskov.

1 COMMENT

  1. To DA PUTIN NIJE DAO LIKVIDIRATI VAGNERA JE LAŽ!!!! A DRUGO TO SE ZNALO I BILO JE SAMO PITANJE VREMENA KADA ĆE PUTIN UBITI VAGNERA. JER TAKO SE PUTIN RJEŠAVA LJUDI KOJI MU STANU NA PUT. A TO JE PUTINU OGROMNA GREŠKA DA SE RJEŠAVA GENERALA OFICIRA VOJNIKA MA SVAKOG KO MU ZASMETA ILI AKO OSJETI OPASNOST DA BI PRIĆA MOGLA BITI OBRNUTA!!!! A VJERUJEM DA ĆE PUTINA MAKNUTI SAMI RUSI GENERALI SA OFICIRIMA!!!! UGLAVNOM PUTINU SE SPREMA LOŠE ZA JOŠ LOŠIJI OBAVLJEN POSAO. BLIC KRIG 3 TJEDNA GOTOVO!! A OVO ĆE SE UVUĆI I U 3 GODINU RATA!!! A PUTIN ĆE IZ UKRAJINE IZIĆI ISTO KAO IZ AFGANISTANA 80TIH!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here