Kramatorsk tukli lažni UN helikopteri

0

Ujedinjene nacije su izrazile zabrinutost zbog toga što je ukrajinska vojska u operacijama protiv stanovništva Donjecke oblasti koristila helikopter sa jasnim oznakama Svetske organizacije (UN). U kancelariji generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna kažu da je to teško kršenje pravila svetske organizacije.
– Zemlje koje obezbeđuju trupe i opremu za Svetsku organizaciju imaju obavezu da uklone logo i oznake UN kad im se ta oprema vrati ili se više ne koristi kao zvanična oprema u misijama, rečeno je ruskom TV kanalu Raša tudej u kancelariji Ban Ki-Muna.

Kandidat – za bombe
Ukrajinski predsednički kandidat na izborima 25. maja, biznismen Pjotr Porošenko, pozvao je vlasti u Kijevu da, ako treba, postave i mine na TV predajnike kako bi sprečile emitovanje ruskih programa u Ukrajini. On je zahvalio svim ukrajinskim TV kanalima na inicijativi da ne emituju nikakve serije i filmove o ruskim oružanim snagama.

Helikopter je korišćen za napad na oblast Kramatorska. Mediji prenose da su u oblasti Donjecka primećena najmanje tri borbena helikoptera MI-24 i jedan transportni helikopter MI-8.
Snage samoodbrane Slavjanska i Kramatorska, u Donjeckoj oblasti, navode da je u borbama poginulo najmanje osam ukrajinskih vojnika i da je uništeno nekoliko oklopnih vozila, uz upozorenje da Kijev nastavlja vojnu operaciju na istoku zemlje. Narodni gubernator Slavjanskog, Vjačeslav Ponamarjov, kaže da i na njihovoj strani ima gubitaka, ali nije dao detalje. "Snage samoodbrane na istoku Ukrajine spremne su da polože oružje, ako Kijev povuče svoje trupe iz regiona", rečeno je uz napomenu da su ukrajinske snage posle proglašenja nezavisnosti ionako ilegalno na toj teritoriji. Kijevske vlasti su na to rekle da će nastaviti antiterorističku operaciju u ovom regionu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here