Tanjug/AP

Španija i Gruzija su ukrstile koplja u osmini finala Evropskog prvenstva. Bolja je bila ”crvena furija” koja je trijumfovala rezultatom 4:1 i tako zakazala blokbaster duel protiv domaćina Nemačke u četvrtfinalu.

Španija je napadala od prvog minuta, nije izlazila iz kaznenog prostora Gruzije. Ipak, posle autogola Le Normana Gruzijci su poveli – 1:0.

Međutim, “crvena furija” nije odustajala. Ova Španija liči na neke ranije generacije, možda ne po igri, ali po karakteru svakako da. Španci su bili primorani da jure prednost Gruzije, a izjednačenje je donio Rodri – 1:1.

Na pauzu se otišlo sa po jednim golom na obe strane.

Drugo poluvreme je počelo kako se prvo završilo. Španija je napadala u naletima.

Igrao se 51. minut kada je posle sjajno ubačene lopte Fabijan Ruiz glavom smestio loptu u mrežu i time doneo vođstvo svojoj reprezentaciji – 2:1.

Međutim, Španci nisu stali. Desilo se par promena, a intenzitet je samo porastao. Kao rezultat toga desilo se da Niko Vilijams posle jedne solo bravure “zakuca” loptu u mrežu i tako praktično reši utakmicu i Španiju potvrdi u četvrtfinalu – 3:1.

Tačnu na kraj stavio je Dani Olmo koji je u 83. minutu lepim udarcem majstorski pogodio i tako potvrdio ono što je već bilo jasno kod Vilijamsovog gola, a to je da Španija ide u četvrtfinale gde će snage odmeriti sa domaćinom.

Španci žele prvu titulu još od 2012. godine, a imaju igru za to. Lamin Jamal i Niko Vilijams su mnogo pokazali do sada, a dirigent igre Fabijan Ruiz komanduje ovim timom “crvene furije”.

1 COMMENT

  1. Spanjolci pregazice i Njemacku, Mlada i dinamicna ekipa Spanjolske ,najlipsi nogomet prikazuju nemoze im niko stati, na
    pravom su putu do finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here