Youtube/Emisija SAT - Zvanični kanal
TAG uređaj

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je rekao da će najavljena mogućnost kupovine TAG uređaja za elektronsko plaćanje putarine biti od posebnog značaja za ljude u dijaspori, jer će moći da ih kupe u MTS poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.

Vladimir Lučić i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak su potpisali sporazum o poslovnoj saradnji dva preduzeća kojim će vozačima od 1. juna biti omogućena kupovina TAG uređaja u svim MTS poslovnicama širom Srbije, a direktor Telekoma je pojasnio da je reč o novoj vrsti taga koja je povezana sa platnom karticom.

– Najpre ćemo početi da prodajemo u svim našim poslovnicama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, ali mislim da je još bitnije za naše ljude iz dijaspore što će u našim poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji moći da uzmu taj tag, a to je inače ova nova vrsta taga koja je povezana sa platnom karticom – rekao je Lučić za RTS.

Kada, kako je kazao, Putevi Srbije dogovore sa Hrvatskom i Grčkom integrisanu naplatu putarine korisnici iz dijaspore, koji kupe tag u MTS poslovnicima, će moći da jednostavno putuju kroz te zemlje.

– To je vrlo jednostavan način. I mislim da ćemo dosta tim ljudima iz dijaspore koji preko leta dolaze u Srbiju, BiH i Crnu Goru olakšati. Nekako smo došli korak bliže njima – naveo je on.

Lučić je pojasnio i da će Telekom Srbija obezbediti njeb portal preko kojeg će korisnici moći da registruju, aktiviraju i upravljaju svojim TAG uređajima i da vide naplaćene putarine.

– Registracija ide preko ovog portala, ali u svakoj toj poslovnici ćemo osim prodaje taga omogućiti našim korisnicima da prođu jednostavno kroz svoju proceduru. Teoretski bi korisnici mogli da kroz ovaj portal povežu platnu karticu sa tagom kada ga kupe, ali to sve mogu da urade u našoj poslovnici – naveo je Lučić.

U osvrtu na rad kompanije na KiM, direktor Telekoma je rekao da trenutno funkcioniše i internet i fiksna i mobilna telefonija za 30.000 korisnika, odnosno srpskih domaćinstava. On kaže da je Telekom trenutno skoncentrisan na sudski spor protiv odluke regulatora u decembru kojom je pokušano da se kompaniji oduzmu četiri kablovska operatera i dobijanje treće licence koja će, prema njegovom uverenju, omogućiti da Telekom postane glavni operater na celom Kosovu.

Smetamo Prištini

Vladimir Lučić kaže da se pokazalo da prištinskim vlastima smeta Telekom Srbija iz dva razloga.

– Jedan je što Telekom koriste svi Srbi, a oni bi Srbe da proteraju, a drugi je što se Priština plaši Telekoma kao konkurencije jer, uveren sam, kada budu dali licencu za trećeg operatera, ona će pripasti Telekomu – rekao je Lučić i dodao da se pokazuje da već 12 godina Priština izbegava da da treću licencu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here