EPA/Caroline Blumberg

Dobar deo teniske istorije Džimi Konors je bio smatran za najvećeg borca koji je baratao reketima. U novije doba, rame uz rame su mu stali Novak Đoković i Rafael Nadal, a legendarni Džimbo je imao šta da kaže na račun nešto slabijeg učinka ovog prvog na US openu.

– Svi koji već sahranjuju Đokovića greše. Mislim da je još rano za njega. Naravno da nije lako za nekog ko ima 37 godina kao on da iz nedelje u nedelju igra sa istim intenzitetom rekao je Konors,

Jedan od retkih tenisera koji je u jednoj sezoni nije izgubio nijedan meč na grend slemovima, ali na jednom nije igrao – u 1974. je osvojio Australijski open, Vimbldon i US open, dok je Rolan Garos preskočio zbog nekog suđenja u Americi – objašnjava Novakovu situaciju:

– Jednom kada mladi ljudi pomisle da ste izgubili auru, mnogi od njih pomisle da više niste nepobedivi. To se sada dešava Đokoviću posle poraza od Popirina – objašnjava Konors koji je uz Rodžera Federera i Pita Samprasa jedan od rekordera u Open eri sa pet trofeja na US openu

Međutim, šampion osam grend slem turnira, uveren je da će se Nole oporaviti od tog šoka:

– Postajete stariji, morate više da trenirate, napornije da trenirate, da se više žrtvujete… Nije to lako, ali ne mislim da je zbog toga on gotov – smatra Džimbo.

Konors se ne slaže sa Martinom Navratilovom da je Đokoviću bilo teško da se motiviše posle olimpijskog trijumfa:

– On uvek od sebe očekuje najviše. Tačno je da je u Parizu osvojio ono što je celog života sanjao, da je sada osvojio sve važno što postoji u tenisu, ali i pored toga ne verujem da se njegov kraj bliži. Tačno je da su Igre za njega bila prioritet, tačno je da je to promenilo njegov odnos prema nekim drugim turnirima, ali sam siguran da on nikad ne bi izašao na teren sa manjim očekivanjima – zaključio je legendarni teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here