EPA/Maxar Technologies

Oružane snage Rusije preuzele su punu kontrolu nad čitavom teritorijom Hersonske oblasti, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On navodi i da je ruska vojska u poslednja 24 sata oborila dva ukrajinska aviona, jedan helikopter i 13 dronova.

– Vazduhoplovne i PVO snage pogodile su ukupno 16 vazdušnih ciljeva, uključujući avione Su-24 i Su-25 ukrajinskih vazdušnih snaga, helikopter Mi-8 i 13 ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući šest dronova barjaktar TB-2 – precizirao je Konašenkov.

Konašenkov je rekao i da su jedinice vojske Donjecke narodne republike nastavile sa ofanzivnim operacijama i uspele da se probiju kroz odbrambene redove ukrajinskih nacionalističkih vojnih formacija. On je istakao da su ruske snage zauzele selo Pantelejmonovka u Donjeckoj oblasti.

Konašenkov je otkrio da su ruski padobranci zaplenili 10 američkih protivtenkovskih raketnih sistema “džavelin”, nakon što su zauzeli položaj nacionalista i stranih plaćenika. Prema njegovim rečima, svo strano oružje koje je zaplenila ruska vojska šalje se narodnoj vojsci Donjecke i Luganske narodne republike.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here