Kolo osvetlalo obraz Srba

0

Pored naših specijaliteta koji su prodavani na srpskom štandu na proslavi u Nojenhofu bio je dečji ansambl Kola koji je pred mnogobrojnim posetiocima odigrao nekoliko koreografija i za to dobio velike aplauze. Besprekorna igra članova ovoga društva, prelepa pesma i lepota narodne nošnje, izazvali su simpatije kod švajcarske publike.
 

Čuvanje korena

– Prvi put smo na ovoj fešti. Raduje me kad vidim Srbe na ovakvim manifestacijama, ili bilo kom drugom mestu gde možemo da se dičimo našom kulturnom baštinom.
U našoj kući se čuju samo srpske pesme. Srce mi je puno što smo našu decu usmerili na ono što je njihovo, da znaju ko su i odakle su – veli mama Olivera.

– Švajcarci su nas i ove godine pozvali na proslavu dana sela, i mi smo sa radošću to prihvatili i dobro se organizovali. Na našem standu je bilo stalno veselo. Dobra muzika privlačila je mnoge posetioce-priča neumorna članica ovog KUD-a Olga Jovanović, koja je zajedno sa svojim suprugom Bratislavom bila u organizaciji.

Ona kaže da je poseta od petka do subote bila dobra i da su im gotovo sve nacije gostovale počev od Švajcaraca, Italijana, Makedonaca, a ističe da im redovno na njihov štand da kupe srpske specijalitete dolaze Slovenci i Nemci.

 

-Svi posetioci, vole naše specijalitete i našu muziku, koja je prilično glasna ali rekli su mi da je dobra i da im ne smeta – veli Olga.

Zadovoljstvo ne krije ni Zoran Velić iz Ciriha.

– Bio sam sa drugarima. Sve je lepo organizovano. Muzika je odlična, a naše pečenje, ćevapčići i pljeskavice su prolazili kao alva. Gledam samo taj narod koji strpljivo čeka u redu da kupi nešto od srpskih specijaliteta -veli Zoran.
Na fešti u Nojenhofu sreli smo i Petronija Tejića sa suprugom Oliverom ćerkama Alaksandrom (14) i Angelinom (9) a stigli su iz Ciriha. Obe ćerke igraju u Kolu pa je to bio i jedan od razloga njihovog dolaska na proslavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here