Printscreen/Instagram
Verena Cerovina

Pevačica Verena Cerovina iz Sarajeva uhapšena je zbog sumnje da je pomagala u skrivanju nedavno uhapšenog člana tzv. škaljarskog klana Ognjena Orašanina, za kojim je bila raspisana Interpolova poternica.

Ona je sa još jednim osumnjičenim uhapšena u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo. Pevačica se tereti za krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela.

Verena je doživela tragediju kada je 2020. u saobraćajnoj nesreći izgubila rođenu sestru Dajanu. Ona je poginula na putu Trebinje – Herceg Novi u mestu Obodina, i to na rođendan Vereninog sina.

Inače, pevačica je 2017. godine prijavila policiji sarajevskog biznismena Mirzu M. za otmicu deteta. Mirza je zapravo oteo svoje dete, koje je nakon što se razišao sa Verenom nastavilo život sa majkom. Dve godine pre toga Mirza je osuđen na godinu i deset meseci zatvora zbog nasilja u porodici koje je počinio nad Verenom Cerovinom. On je Verenu u maju 2015. godine fizički napao u stanu u kojem su živeli i nanio joj lakše telesne povrede.

Ona je svojevremeno napravila pauzu u karijeri u trajanju od šest godina.

Za skrivanje kog “škaljarca” se sumnjiči?

Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbegao hapšenje u akciji MUP Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

”Osnovana sumnja proizlazi iz analize sadržaja ostvarenih komunikacijom putem ‘Skaj’ aplikacije iz koje se vidi da je Orašanin, zajedno sa članovima grupe, u više navrata organizovao trgovinu opojnom drogom kokain iz Belgije i da ju je prodavao na teritoriji BiH i Hrvatske”, navelo je Tužilaštvo BiH u predlogu za pritvor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here