Tanjug/AP
Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović je odigrao možda i najbolji meč u dresu reprezentacije Srbije i savladao Džeka Drejpera 7:6 (7:2), 7:6 (8:6) za vođstvo od 1:0 u četvrtfinalu Dejvis kupa u Malagi.

Srbin je odoleo bombama Britanca i zasluženo doveo svoj tim do ogromne prednosti.

Kecmanović je odigrao sjajan prvi set, iako je rešen u taj-brejku. Posle sedam relativno mirnih gemova, Miomir je u osmom došao do dve vezane brejk lopte. Drejper je obe spasao zahvaljujući sjajnim servisima.

Nova šansa je stigla u desetom gemu. Imao je srpski reprezentativac dve set lopte. Nisu bile vezane, a Britanac je ovaj put u tim momentima odigrao neverovatno i ponovo se izvukao.

Ušlo se u taj brejk u kojem su presudile dve duple greške Drejpera. Miomir je sačuvao staloženost i sa 7:2 potpuno zasluženo rešio prvi deo igre u svoju korist.

U drugom setu, iako je viđen sjajan tenis, bilo je mnogo mirnije. Nije viđena čak nijedna brejk lopta i ušlo se taj-brejk.

Drejper je poveo 2:0, ali onda Kecmanović vezuje pet poena za 5:2. Vratio se Britanac na 5:5, a onda je i spasao prvu meč loptu neverovatnim volejom. Međutim, onda je poslao forhend daleko u aut i Srbin je došao do druge meč lopte. Iskoristio je sjajnim servis vinerom za vođstvo Srbije od 1:0.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here