Kazna Šimuniću jasna poruka

0

Svetska fudbalska federacija FIFA pozdravila je odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) da potvrdi suspenziju hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću.
“Smatramo da CAS ovom odlukom daje jasnu i snažnu podršku naporima FIFA da se suzbije rasizam u fudbalu”, saopšteno je iz FIFA.
CAS je u Lozani potvrdio odluku FFIFA po kojoj je Šimunić suspendovan na 10 utakmica zbog toga što je posle utakmice baraža za Svetsko prvenstvo preko razglasa vikao “Za dom”, na šta su mu navijači odgovarali sa “Spremni”.
“Rezolucija o borbi protiv rasizma i diskriminacije, doneta na kongresu 2013. godine, propagira potrebu za strogim kaznama kako bi se poslala snažna poruka da diskriminaciji nije mesto u igri”, navodi se iz FIFA.
Šimunić zbog kazne neće biti u sastavu reprezentacije Hrvatske, koja će na Svetskom prvenstvu u Brazilu biti u Grupi A sa domaćinom, Meksikom i Kamerunom.
Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker rekao je da žali što će reprezentativac Josip Šimunić propustiti Svetsko prvenstvo u Brazilu.
On je, međutim, dodao da je to očekivana odluka, jer su poznati stavovi FIFA.
– Žao mi je Josipa, ali su dobro poznati stavovi FIFA, UEFA i HNS-a po pitanju rasizma i diskriminacije, a ova odluka sledi takvu politiku. Međutim, to neće promeniti status koji je Šimunić zaslužio sa 105 utakmica za Hrvatsku. On je dao veliki doprinos na našem putu do Brazila i reprezentativci će tamo igrati i za njega – rekao je Šuker.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here