Katolički sveštenici u srpskom hramu

0

Ovde potpis

Kako je to pravoslavni hram koji se ne može videti često, organizuju se i posete učenika iz Filingen-Švenigena i okolnih mesta, koji u sklopu redovne nastave veronauke u nemačkim školama uče i o pravoslavlju. Svaki put ih dočeka protonamesnik Milenko Marković, koji u kratkim crtama ispriča najosnovnije o pravoslavlju i pokaže hram.

Veliku čast srpskoj parohiji u Filingen-Šveningenu učinili su i sveštenici Rimokatoličke crkve sa Švarcvalda (njih 40) koji su u sklopu svog redovnog zasedanja posetili i naš hram. Njih je predvodio namesnik Miler koji je više puta bio u našem hramu i koji je smatrao da i drugi sveštenici njegovog namesništva treba da ga posete. Tom prilikom protonamesnik Milenko Marković je gostima govorio o istorijatu parohije i pokazao im hram, a gosti nisu krili oduševljenje izgledom i opremljenošću crkve.

Prema rečima oca Milenka bila je to veoma značajna poseta ne samo za našu crkvu već i za naš narod i pričalo se na kojim poljima može da se unapredi saradnja Srba sa lokalnim stanovništvom.

U crkvenoj sali pored hrama sveštenik je sa članicama Kola srpskih sestara "Sveta Jelena Dečanska" ugostio posetioce, koji su obećali da će ponovo doći i dovesti i svoje poznanike da vide naš lepi hram.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here