KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Reala u Madridu rezultatom 95:72, u okviru 5. kola Evrolige.

Prerano su crveno-beli prihvatili neminovno na prvom od tri vezana gostovanja, prelako su Madriđani došli do onoga što im nije bilo dato u utakmicama sa Baskonijom, Bilbaom, Bajernom i Korunjom. Bilo je 22:10 u prvoj, 46:29 u drugoj, 67:43 u trećoj i maksimalnih 91:63 u četvrtoj četvrtini.

Generalno, u danu kada je menadžment kluba bukirao čarter za Kaunas, deluje da se ekipa uveliko ukrcala u avion, iako je poletanje tek 29. oktobra.

Povela je Zvezda poenima Milera-Mekintajera, ali je onda usledila munjevita serija Reala od 10:0. Od tada je bilo jasno u kakvom smeru će ići utakmica. Neigranje Nedovića i Bolomboja se i te kako osetilo, a to je najviše na početku koristio gorostasni Valter Tavares. Posle prvih 10 minuta domaći su vodili 22:10.

Tim Janisa Sferopulosa sjajno otvara drugi period, serijom 8:1 i vraća se na minus 5 (18:23). Ipak, “kraljevski klub” je brzo vratio dvocifrenu prednost, bilo je i plus 15 (33:18), a na poluvremenu je na semaforu stajalo 46:29.

U nastavku Zvezda nije imala snage da se vrati u meč. Domaći su uglavnom čuvali stečenu prednost iz prvog dela.

U pobedničkom timu je najbolji bio Džanan Musa 17 poena, dok je Fakundo Kampaco imao 13 poena i 6 asistencija. Kod Zvezde bolji od ostalih je bio Miloš Teodosić sa 11 poena i četiri asistencije.

Crvena zvezda naredni meč u Evroligi igra naredne nedelje u Kaunasu protiv Žalgirisa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here