EPA/Alessandro di Marco
Novak Đoković

Najbolji srpski i svetski teniser, Novak Đoković, plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu, nakon što je u polufinalu savladao Španca Karlosa Alkarasa rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

U duelu dvojice najboljih tenisera sveta, viđen je odličan tenis, koji je na momente podsećao na titanske mečeve koje je Đoković igrao sa svojim najvećim rivalima, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Alkaras je bolje otvorio meč. Već u prvom gemu je imao dve brejk lopte. Novak ih je spasio i uspeo da dođe do startne prednosti.

I u narednih šest gemova, delovalo je Španac više preti. Međutim, onda u osmom gemu je usledio neverovatan pad Alkarasa. Karlosu je malo stao servis, a pored toga je napravio četiri greške bekhendom i praktično poklonio Novaku brejk za 5:3.

Đoković je šansu oberučke prihvatio i sa nulom osvojio deveti gem i prvi set sa 6:3.

Novak nije popuštao. Posle dva mirna gema, u trećem je napao Alkarasa. Bilo je primetno da čim se igra razvije da je Đoković u ogromnoj prednosti. Došao je do brejk lopte koju je Španac spasio. Imao je Karlos dva puta prednost, nije to iskoristio i Novak sa tri vezana poena dolazi do odlučujućeg brejka i velikih 2:1.

Poslednju šansu da se vrati u meč, Alakaras je imao u šestom gemu. Posle dva spektakularna poena došao je do dve vezane brejk lopte. Novak je prvu spasio sjajnim servisom, a drugu neverovatnim pasing šotom kada je Španac krenuo na mrežu. Osvojio je Srbin i naredna dva poena za 4:2.

Novim brejkom je došao do 5:2 i onda rutinski priveo posao kraju za ubedljivu pobedu.

Đoković će u finalu turnira, u nedelju od 18 časova, igrati protiv Janika Sinera.

Đoković i Siner će u finalu imati reprizu duela od utorka kada je Italijan bio uspešniji u okviru Zelene grupe. Bila je to njegova prva pobeda u četiri meča protiv srpskog asa. Sutra je ulog titula, a u takvim mečevima Novak ima neuporedivo više iskustva.

Novaku će to biti deveto finale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here