Kardiolozi kod ambasadora

0

DOBRA SARADNJA SA NEMCIMA: Ekipa Instituta na prijemu kod ambasadora dr Ive Viskovića

– Berlinski kardiološki centar je jedna od najeminentnijih ustanova te vrste u Evropi i među prvih pet u svetu, a profesor dr Ronald Hecer jedan od najuglednijih kardiohirurga na polju programa mehaničkog srca – rekao je za "Vesti" docent dr Stamenko Šušak, koji je 2008. godine u ovom Centru bio na subspecijalizaciji iz kardiohirurgije.

 

Sastav "ekipe"

Pored docenta dr Stamenka Šuška, u ekipi Instituta su kardiolog dr Miodrag Golubović, anesteziolog dr Renata Mojašević, zatim Milena Zrnić, glavna sestra na kardiohirurgiji, Leposava Daničić, sestra iz intenzivne nege, Srđan Vukelić, fizioterapeut

Zahvaljujući razumevanju rukovodstva Instituta iz Sremske Kamenice, svojim ličnim vezama i ljubaznosti dr Hecera, ovo je već treći put da lekari i medicinske sestre i tehničari iz Instituta dolaze u Berlin da se upoznaju sa radom nemačkih kolega, a u međuvremenu je u ovom Centru operisano i mnogo naše dece.

 

Srbija ide u pravcu razvoja transplant-programa, tako da su novostečena iskustva izuzetno značajna za domaće lekare.

 

Ambasador Visković je dodao da sa Nemačkom postoji izuzetno jaka saradnja u oblasti vojne medicine, kao i da su Nemci voljni da nam pomognu u prenošenju medicinskog znanja.

 

Jedna od ideja jeste da preko Fonda Zoran Đinđić naši mladi lekari i naučnici dođu na usavršavanja u savremene medicinske ustanove u Nemačkoj.

Sastanku sa ambasadorom su prisustvovali i otac Dragan Sekulić i Dragan Mitrovski, predstavnici crkvene opštine u Berlinu, koji pomažu dr Šušku da se ova korisna i lepa praksa nastavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here