commons.wikimedia
Mapa Ukrajine

Rusiji ne treba cela Ukrajina, pošto je moralno i ekonomski skupa, izjavio je direktor Fakulteta za Svetsku ekonomiju i svetsku politiku Sergej Karaganov u intervjuu za Sputnjik.

– Ne treba nam cela Ukrajina. To je previše skupo i moralno i ekonomski – rekao je on.

Karaganov smatra da bi Rusija nakon završetka sukoba trebalo da dobije značajan deo teritorija Ukrajine. Prema njegovim rečima, kao rezultat toga, Ukrajina u novim granicama mora biti potpuno demilitarizovanA i imati neutralan status.

Treba okončati sukob

Moskva ne bi trebalo da razvlači sukob sa Zapadom u Ukrajini, smatra ruski naučnik.

– To treba da se reši u naredne dve godine – rekao je Karaganov.

On je napomenuo da je najbolje da se sukob okonča u bliskoj budućnosti. Pored toga, prema njegovim rečima, u Ukrajini postoje veliki gubici među civilnim stanovništvom zbog „destruktivnog sistema koji je kijevski režim stvorio u zemlji“.

Opasnost od trećeg svetskog rata

Opasnost od trećeg svetskog rata danas raste, smatra Karaganov. Politikolog je pojasnio da opasnost može nastati u Evropi, gde Zapad pokušava da „potkopa” Rusiju. On je podsetio da insistira na „preporodu uloge nuklearnog oružja, koje je poslednjih sedam decenija igralo ulogu pouzdanog čuvara“ bezbednosti.

– Samo Rusija je danas u stanju da spase čovečanstvo od Trećeg svetskog rata. Samo ako Zapad bude znao snagu našeg nuklearnog potencijala, neće rizikovati da upotrebi svoje nuklearno oružje protiv nas, jer zna da će u tom slučaju jednostavno biti zbrisani sa lica zemlje – zaključio je Karaganov.

2 COMMENTS

  1. To treba da de resi u naredne dve godine — e moj naucnici nestace mladih u ukraini a bogami i rusiji dok se to resi.I za koga onda ta teritorije.Neko ce morati da zivi tu
    , verovatno svi drugi osim ludih slovena I ostalih sa liste bele rase koja je na putu da nestane.Ako ne verujes pogledaj demografsku statistiku danas

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here