Karadžići u “večnom gradu”

0

Upravni odbor SKK "Vuk Stefanović Karadžić" iz Vauvila
 

Podnoseći izveštaj, predsednik Ratko Vasić je na radost svih istakao je da je klub dobio 11 novih članova, finansijsko stanje je stabilno i plan prebačen za dve hiljade franaka. O održanoj zabavi povodom Pravoslavne nove godine još se "ispredaju" zanimljive priče. Valja napomenuti da je ovo klub u kome ima najviše ljudi iz Loznice i Tršića, tako da se svi poznaju, a mnogi su i u rodbinskim vezama.
 

– U vremenu kad se klubovi osipaju i raspadaju, hvale je vredno da smo jači za 11 novih članova koji su rešili da se sa nama druže, istakao je Vasić.
 

Mesta još ima

Ratko Vasić je rekao da je za izlet već prijavljeno 40 članova, a mesta ima za još dvanaestoro. Da putvanje bude u znaku pesme i muzike pobrinuće se harmonikaš Dragan Martiković iz Lozane, koji uvek svira na veseljima "Vukova" iz Vauvila.

Jedan od njih je Branko Čupić (34) iz Surseja, koji je rešio da se pridruži "Karadžiću" pošto se, kako reče, uverio "da se ovde sve radi na domaćinski način".
 

Jedna od glavnih tema sastanka bila je i odlazak na trodnevni izlet u Rim za koji, prema rečima jednog od organizatora Dragana Manojlovića, vlada veliko interesovanje. On je podsetio na nezaboravna tri dana koje su u Parizu prošle godine proveli članovi ovogo udruženja, pa je to najbolja preporuka i za posetu "večnom gradu".
 

– Naša deviza je da i dalje pošteno radimo, a kada nam vreme i račun u banci dozvoljavaju idemo na zanimljive destinacije, kaže Rade Matejić.
 

– Izleti imaju skoro porodični karakter, ali je to i prilika da se prošire poznanstva. Tada nam je lakše i da realizujemo svaku drugu akciju, naglasio je mr Živko Marković, jedan od osnivača kluba iz Vauvila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here