Kapetan Dragan kampuje u džungli

0

Kapetan Dragan drži izdanje "Austrelijana"  

 

U raspravi pred Apelacionim sudom Novog Južnog Velsa, advokat Kapetana Dragana Klajv Evat je rekao da njegov klijent možda nije u mogućnosti da se odazove nalogu za privođenje, jer "najverovatnije kampuje negde u džungli".

"Austrelijen" u današnjem broju piše da je advokat Evat "izrazio nadu da će se njegov klijent predati u roku od naredna dva meseca.

List naglašava da su raspravu pred Sudom pomno pratila dva zvaničnika Federalne policije, ali su odbili da komentarišu tok dosadašnje potrage za Kapetanom Draganom.

Rasprava pred Sudom vođena je povodom tužbe Kapetana Dragana za klevetu, podnete protiv izdavača novina "Austrelijen".

Taj izdavač je na svom sajtu 2005. godine objavio opširan tekst sa detaljima navodne zločinačke aktivnosti australijskog državljanina Danijela Snedena, alijas Dragana Vasiljkovića, poznatog i kao Kapetan Dragan, kao "vođe srpske milicijske jedinice".

Izdavač "Austrelijena" je tražio da se tužba odbije, ali je Sud ostavio rok do 5. jula ove godine, do kada bi trebalo da se sazna mesto boravka Kapetana Dragana, ili da se on preda vlastima, odnosno da bude uhapšen.

"Austrelijen" članak o ovom ročištu završava opaskom da je "sudu priložen mejl od Nade Lukić Brus, koja podržava Vasiljkovića i koja je vlasnik kuće u Kofs Harboru, poznatoj kao poslednje boravište begunca, a taj mejl je poslat sa ličnog naloga Dragana Vasiljkovića. Mejl je poslat 30. aprila ove godine".

Dragan Vasiljković nedostupan je australijskim pravosudnim organima od 30. marta 2010. godine, kada je Vrhovni sud prihvatio zahtev Hrvatske za izručenjem, zbog suđenja zbog navodnih ratnih zločina, koje je počinio 1992. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here