Kanađani pitali gde je Budva

0

Crna Gora je i ove godine bila predstavljena na Evropskom festivalu u Vankuveru, a mnogo Kanađana bilo je zainteresovano za turističke destinacije, kulturne znamenitosti, kao i istoriju te zemlje. Kako su saopštili iz crnogorske zajednice, festival je trajao dva dana, a posetilo ga je oko 15.000 ljudi. Na festivalu se predstavilo 30 organizacija većine evropskih naroda, a Crnu Goru je na otvaranju predstavljao njen počasni konzul Kare Foj, kao i predsednik Crnogorskog društva Boriša Kovačević. Crnogorska zajednica bila je predstavljena četvrti put na tom festivalu, a ovog puta sa štandom kulture i hrane.
“Na crnogorskom kulturnom štandu bili su izloženi posteri i video projekcije koji prikazuju najpoznatija turistička mesta, kulturno nasleđe, more, planine, kanjone, itd. Posetiocima su bile dostupne informacije o Crnoj Gori u vidu časopisa i brošura i DVD diskova”, navodi se u saopštenju.
Iz crnogorske zajednice su dodali da su njihove prirodne lepote privukle veliku pažnju posetilaca festivala.
– Na stotine ljudi se raspitivalo o turističkim mestima, kulturnim znamenitostima, kao i o ekonomiji i istoriji. Ovom događaju su prisustvovali i visoki gosti, uključujući i poslanike, generalne i počasne konzule pojedinih evropskih zemalja – kazali su oni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here