Kanader zalio fotografa – dva puta

0

Lepur je uveren da ga je posada kanadera videla jer je stajao na potpunoj goleti i mahao im.

 

Videvši da se ne zaustavljaju, on se na kraju, sa svom opremom, dao u beg i sakrio pod jednim drvetom, odakle nije izlazio sve dok opasnost nije prošla.

 

"U šoku sam. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Došao sam barkom iz Murtera na Magazinovu škrilju kako bih napravio fotografije i snimke za internet stranicu svoje agencije, jer je to turistima atraktivno za videti. Stajao sam na ogromnoj ravnoj beloj ploči. Vidio sam kanader kako leti i nastavio da snimam, ali on mi se sve više i više približavao, spustio se, prošao mi desetak metara iznad glave i celi tank vode pustio na mene", ispričao je Lepur Novom listu.

 

Pravi šok je usledio kada je kanader napravio krug i ponovno se vratio leteći prema njemu.

 

"Dolazi mi velikom brzinom, ogroman je, ne možeš ni levo ni desno. Mahao sam, od šoka nisam znao što bi i oni su me opet zalili. Počeo sam da bežim i sakrio sam se ispod jednog stabla", ispričao je Lepur.

 

Kaže da je sreća što mu je mobilni radio, iako je bio natopljen vodom. Nazvao je Centar 112 i molio ih da nešto naprave.

 

Sav u šoku dežurnom operateru je rekao da neće izići ispod stabla dok se ne maknu.

 

"Zvao sam i oca koji je obavestio policiju. Verojatno su im javili te su nakon desetak minuta otišli. Pretrpio sam veliki strah. Oni su me sigurno videli. Pa preletali su mi deset metara nad glavom. Ne znam kako su to mogli raditi. Jedva sam dočekao da se napokon domognem broda i pobegnem", kazao je Marko Lepur.

 

Prijavu su potvrdili i u Centru 112 i u šibenskoj policiji, čija je portparolka Marica Kosor kazala da je zabeležena dojava da je mladića na Kornatu kanader dva puta zalio vodom.

 

Lapur je policiji prijavio napad, ali i nastalu štetu jer mu je vodena bomba uništila kameru.

 

Kanaderi se, inače, već 20 godina vežbaju upravo na Magazinovoj škrilji na kojoj se zatekao Lepur, a da li ga posada zaista nije videla, za sada nije poznato.

 

 

Sigurno nije bilo namerno

Načelnik MORH-ove službe za odnose s javnošću Goran Grošinić rekao je da će Ministarstvo videti o čemu je reč i zatražiti izveštaj od zapovednika posade, ali siguran je da posada nikoga nije namerno zalila vodom.

 

"Posada kanadera sigurno nije namerno tokom vežbi bacila vodu na nekoga. Da je voda bačena direktno na čoveka sigurno bi i stradao. Možda je čovek mislio da ga posada vidi, ali ga nije videla, te ga je delom zahvatila voda.

 

Mi ćemo u svakom slučaju proveriti št se dogodilo", rekao je Grošinić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here