Kalinić tri sezone u Crvenoj zvezdi

0

Još pre dolaska na Kopaonik u blic posetu pripremama košarkaške reprezentacije Srbije "šuškalo" se da će jedan od 19-orice izabranika novog selektora Aleksandra Đorđevića, Nikola Kalinić, postati prvo pojačanje Crvene zvezde za novu sezonu! Sada već bivši košarkaš kragujevačkog Radničkog, a pre toga Vojvodine, koji je na sebe skrenuo pažnju u dresu nacionalnog tima prošlog leta na Eurobasketu u Sloveniji, pa se našao i na Đorđevićevom spisku za Mundobasket u Španiji, u neformalnom razgovoru sa novinarima u tim nedeljnim prepodnevnim satima nije želeo da se izjašnjava "dok sve ne bude gotovo". Pričao je samo o sjajnom radu i atmosferi na Kopaoniku, da bi potvrda da je Kalinić potpisao ugovor sa crveno-belima na tri godine, stigla valjda i pre nego što su se novinari vratili u Beograd. To se vidi i iz potvrde njegovog menadžera Aleksandra Raškovića na svom Tviteru.
Ipak, u nedelju uveče se u hotelu Grand nije slavilo, ali je Kalinić obećao da sigurno hoće – zbog uroka:
– Moram prvo da se maksimalno trudim i izborim za reprezentativni dres za Mundobasket, put u Španiju. A, posle toga me čeka uvek puna Kombank arena u Evroligi, što svakako svaki sportista želi da doživi. Tada hoćeš-nećeš moraš da se boriš, da pružiš i više nego što, možda, u tom trenutku možeš. Nestrpljivo čekam taj trenutak.
Da je očito znao šta se dešava i pre nego što je sve ozvaničeno videlo se na terasi Granda po reakciji jednog od pomoćnika selektora Đorđevića, Miroslava Nikolića, popularnog Mute, trenera Radničkog.
– Zvezda i Partizan nam sve uzeše, kao da mi ne postojimo, a u Kragujevcu se ništa ne čini da se situacija promeni. Stvarno ne znam šta će biti sa klubom u besparici, jer se zna da odlazi i Birčević, Marinović je već odavno spakovao kofere… Jović ima ugovor na još godinu dana, ali i dosta ponuda, kako ga zadržati?
Inače, Kopaonikom kruži vic, jedan od mnogih kada je Muta u pitanju. Navodno mu je prišao nepoznat čovek i pitao ga da mu da cigaru, što je sjajni trener i učinio, ali:
– Imaš li i upaljač? – upitao je nepoznati, na šta Muta nije uspeo, a da ne uzvrati:
– Pa, ti prijatelju, izgleda, od svega imaš samo volju i usta. Ostatak je moj.
Inače, u tabor "orlova" u hotelu Grand je u ponedeljak pred večeru trebalo da stigne Nemanja Nedović, dok je njegov saigrač iz Golden Stejt Voriorsa Ognjen Kuzmić dobio dodatne dane od selektora, kako bi u Americi završio neke privatne obaveze. U svakom slučaju, Kuzmić bi trebalo da provede sa reprezentacijom bar dan pre odlaska sa Kopaonika u nedelju posle doručka.

D. NIKODIJEVIĆ
 

Niš umesto Kragujevca
Da nešto nije u redu u gradu na Lepenici govori i to da je promenjen domaćin prvog testa "orlova" po spuštanju sa Kopaonika, u nedelju, 27. jula. Umesto u Kragujevcu, Đorđevićevi izabranici će sa "B" selekcijom odmeriti u Nišu, u dvorani Čair, od 18 sati.

Sale hvali pomoćnike
Na pitanje kako ocenjuje rad pomoćnika, svog kuma Jovice Antonića (po frizuri bi neupućeni pomislili da je Italijan) i iskusnog Miroslava Nikolića, Sale nacionale se našalio:
– Gde smem da ih kudim? Kum nije dugme, a zna se ko je Muta.
Potom je selektor zamolio:
– Pohvale za sve u stručnom štabu, a ne samo za pomenutu dvojicu. Počev od "Slovenca" Minića, Topića, dvojice kondicionih trenera, dr Radovanovića, trojice fizioterapeuta, ekonoma Joce i samo da se niko ne naljuti ako sam nekog zaboravio, jer nas je ovde 30. Posebno bih se zahvalio osoblju hotela Grand, kuvarima… Čudo su neviđeno.

U Zvezdi se nešto "kuva"
Da se mnogo toga na klupskom nivou dešava "iza kulisa" priprema reprezentacija govori i ova anegdota. Pošto su Đorđevićevi izabranici u parovima odgovarali na pitanja predstavnika medija, Luka Mitrović i njegov kapiten u Crvenoj zvezdi Simonović, su bili "spojeni" kao klupski saigrači.
– Ma, mi više nismo saigrači – uz osmeh je prokomentarisao Mitrović, na šta je Simonović "zbunjeno" odgovorio:
– Ti znaš nešto što ja ne znam?
A, ono što se iz Zvezde, za sada, zvanično zna je da je Nelson otišao u Panatinaikos, da se Katić sprema za povratak u Nemačku, da je i kapiten na izlaznim vratima, mada razgovori sa Simonovićem tek predstoje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here