Jovana niže peticu za peticom

0

Žive teško, ali ostaju na Kosovu: Jovana sa sestrama i bratom

Da je 12-godišnja Jovana Perić iz Kalabić mahale na obodu opštine Kosovska Kamenica, devojčica koja i bez udžbenika niže peticu za peticom, i zadivljuje znanjem na republičkim takmičenjima, kojim slučajem imala kompjuter ili laptop, njena zahvalnica plemenitim članovima Udruženja Srba Banije iz Australije, izgledala bi sasvim drugačije. Ovako, novinari "Vesti" samo prenose njene reči:
"Htela sam da se lično zahvalim ovim plemenitim ljudima na daru od 150 evra i da im pošaljem sliku moje porodice sa jednim velikim srcem. Na žalost, niko ne može da popravi moj stari kompjuter, a među đacima nema onih koje bih mogla da zamolim za ovu uslugu", kaže gotovo žalosno ova devojčica koja redovno ide u školu, ali često i praznog ranca i gladnog stomaka.
Redakcija "Vesti" sa Zavodom za udžbenike Srbije uputila je knjige i lektiru svim đacima iz ove porodice, u nadi da će tako olakšati život njenim roditeljima, ocu Negovanu (42) i majci Živici (29) koji za sada ne mogu da ispuni ni svoje, a ni želje svoje dece, jer izuzetno skromno žive od poljoprivrede. Uslovi života su im teški, ali ne pomišljaju da napuste ovaj deo Kosova. U njihovoj želji podržao ih je anonimni donator iz Liverpula koji im je nedavno uputio 400 AUD, a sada i Banijci sa svoje humanitarne zabave u Melburnu.

 

Adresa
Adresa Perića je: Kalabića mahala, 38260 Kosovska Kamenica, Srbija, Kosovo. Direktan kontakt sa Negovanom Perićem možete ostvariti preko telefona: 00377 449 845 26. Svoju pomoć možete ponuditi i "Vestima" na broj : 00381 11 3193771 ili putem mejla: hmost@frvesti.com.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here