Još nam samo fale četnici!

0

Predsednik Udruženja Ras u Novom Pazaru dr Dobrosav Nikodinović upozorio je juče, kako je naglasio, takozvane četnike koji ratuju u Ukrajini i koji su za 23. oktobar, u znak protesta zbog nedavnog defilea Zukorlićevih uniformisanih pristalica ovim gradom, zakazali nekakvu “šetnju” po Novom Pazaru – da ne dolaze u ovaj grad i da svojim činom ne uznemiravaju Srbe i Bošnjake u Raškoj oblasti i ne podstiču versku i nacionalnu netrpeljivost i surenjivost.
Udruženje Ras se protivi njihovoj nepotrebnoj nameri, jer država ima sva sredstva i snagu da zaštiti sve svoje građane i održi red i mir u celoj Srbiji, pa i u Novom Pazaru – ističe dr Nikodinović u svom saopštenju u kome naglašava da se gradski trg u Novom Pazaru zloupotrebljava za organizovanje islamskih verskih obreda.
Ni jedan trg, ni jedna ulica, ili drugi prostor naselja u Srbiji nije ni džamija ni crkva, organizovanje verskih obreda na ovim javnim površinama samo je vulgarizacija sopstvene vere i grubo kršenje građanskih sloboda i dostojanstva poštenih građana i zastrašivanje ovdašnjih Srba, posebno što su ove manifestacije uvek kombinovane sa politikom na štetu druge konfesije i direktan su pritisak na Srbe da se iseljavaju iz Novog Pazara – ističe se u saopštenju Udruženja Ras.
Javno pozivamo tužilaštvo u Novom Pazaru da protiv svih organizatora demonstracija sile kojom se uznemiravaju mirni građani pokrene odgovarajući krivični postupak – dodaje se u saopštenju Udruženja Ras.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here