Jelena odlična i protiv Penete

0

Jelena Janković se kao šesta nositeljka i osma na svetu plasirala u četvrtfinale u Rimu posle sjajnog izdanja protiv Italijanke, osme na planeti, Flavije Penete i trijumfa od 6:2, 6:3 posle 80 minuta. Džej Džej je odigrala izuzetno kvalitetan meč u njihovom 10. međusobnom duelu i svojoj osmoj pobedi. Njena rivalka u borbi za polufinale biće treća na NjTA
listi, Poljakinja Agnješka Radvanjska, koja je izbacila još jednu domaću teniserku Frančesku Skjavone – 6:4, 6:1.
Jelena je u odličnom ritmu počela duel. Dobila je nešto teže uvodan servis gem, a onda je bez izgubljenog poena napravila brejk za 2:0.
Imala je Džej Džej i 30:0 u trećem gemu, ali nije povela sa 3:0. Peneta je zaigrala nešto bolje, dobila je četiri vezana poena i odmah vratila brejk – 2:1. Već u četvrtom gemu Srpkinja je ponovo stigla do brejka i
tako naizmenično do 4:2. A, onda je Jankovićeva dominantno privela set kraju – 6:2.
Sa izvanrednom igrom Jelena je nastavila i na startu drugog seta. Dobila je dva uvodna gema, ali je naglo stala, pa je Penete napravila dva brejka i preokrenula na 3:2. Nije, međutim, srpska teniserka dozvolila Italijanki da se razmahne. Odmah je bratila brejk, a onda je povela i sa 4:3 posle mnogo poteškoća. Tu je i odlučen meč, pa je Jelena prošla među osam najboljih.

 

 

Završila u dublu

Jelena Janković i Ruskinja Alisa Klejbanova nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale u konkurenciji dublova. One su u osmini finala izgubile od ruskog para Jekaterina Makarova/Elena Vesnina sa 7:5, 6:4.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here