Jelena i Rina osvojile Beč

0

Neobični duo Jelene Popržan i Rine Kačinari nazvan "Catch-pop string- strong & First ethnic circus orchestra" održao je koncert u subotu uveče u centru EGA u Šestom bečkom okrugu pobravši duge aplauze oduševljene publike.

 

Ovde potpis

Koncert ove dve umetnice poreklom sa prostora bivše Jugoslavije organizovao je Srpski kulturni forum iz Beča u saradnji sa Anicom Mackom-Dojder, poslanikom u bečkom parlamentu.

 

Jelena Popržan i Rina Kačinari su dvočasnim nastupom provele publiku kroz razne muzičke stilove ukrašene originalnim aranžmanima i izvedbom.
Uz predivne vokalne varijacije i sviranje na violi i violončelu, Jelena i Rina su "prošetale" publiku kroz obrađene tradicionalne zvuke sa područja jugoistočne Evrope, ali i pop muziku i šlagere.

Predsednik Srpskog kulturnog foruma, Dragan Mišković je rekao da je ovaj neobični duo prvi put čuo pre nekoliko meseci na jednoj manifestaciji i da se od tada trudio da organizuje njihov koncert.

Kabaretski nastup

Svojim kabaretski ukrašenim nastupom one su takođe na originalan način dotakle i prihvaćene klišee i stereotipe o tome kakva muzika sa Balkana dolazi.

– Njihov nastup je nešto sasvim novo. One su neobični gudači sa velikom harizmom koju nose. Odmah sam sa njima stupio u kontakt, ali smo dosta čekali, jer su imale brojne angažmane ove godine. Mislim da ih čeka blistava karijera i drago mi je što smo organizovali ovaj koncert. Najbolje o svemu govori oduševljena publika – rekao je Mišković "Vesti".

Publika je zaista sa velikim interesovanjem i oduševljenjem ispratila ovaj koncert devojaka koje već godinu dana sviraju zajedno.

Jelena Popržan je rođena 1981. godine u umetničkoj porodici u Srbiji. Muzičko obrazovanje je stekla na univerzitetima u Beogradu u Gracu.

Rina Kačari je odrasla u Prištini u porodici muzičara. Svira violončelo i studirala je u Zagrebu i Gracu, a dobitnik je i brojnih jugoslovenskih nagrada za muzičke talente.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here