Jedinstveni i u nevolji

0

U organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Štutgartu održano je humanitarno veče u glavnom gradu Baden-Virtemberga za poplavljene Srbe u Republici Srpskoj. Pozdravljajući sve prisutne i zahvalivši se na novčanim donacijama šef Predstavništva Mićo Ćetković je naglasio da će na jesen održati i humanitarno veče za maticu Srbiju.
– Mi smo jedan narod koji nažalost živi u više država i jedinstveno moramo da se i ponašamo", naglasio je Ćetković.
On je zahvalio estradnim umetnicima koji nisu uzeli ni centa za nastup, a koje kako je rekao, nije morao dva puta da zove.
Pozdravljajući prisutne generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Božidar Vučurović istakao je da je "Republika Srpska jedino dobro što nam je ostalo od svih ratova i stradanja".
– Moramo da je čuvamo na svaki način pa i na ovakvim priredbama jer mi Srbi smo takav narod – kada nas uvrede mi oprostimo, kada nas opsuju mi se nasmejemo, kada nemamo dovoljno za sebe mi ne pokleknemo već dajemo sve od sebe, zato smo nebeski narod, zato će Srbija i srpske zemlje trajati večno ako Bog da.

Zahvalnost konzulu Vučuroviću
Mićo Ćetković je posebno zahvalio generalnom konzulu Vučuroviću koji je kao partner kompanije Zmaj (kompanije za proizvodnju poljoprivrednih mašina) za Republiku Srpsku poklonio 8 prikolica (i još dve treba da stignu), a za Srbiju za poplavljena područja 20. Takođe generalni konzul Vučurović kao partner jednog dela ćerka firmi kompanije Rodić je zajedno sa vlasnikom Milanom Rodićem poklonio 25 šlepera (svaki sa oko 25 tone pomoći) za poplavljena područja u Srbiji i Republici Srpskoj.

Tri sveštenika Srpske pravoslavne crkve protojerej Bratislav Božović, protonamesnik Aleksandar Škorić iz Karlsruea i Predrag Gajić iz Štutgarta su takođe bili na bini i podržali ovaj skup. Prisutne je pozdravio Predrag Gajić naglasivši da je i crkva u Štutgartu skupljala pomoć i da ona ne bi uspela bez svoga naroda, koji je učestvovao u toj priči i u ime crkvene uprave je zahvalio svima. Protojerej Bratislav Božović je blagosiljao skup i dobio je aplauz kao zahvalnost za sve ono što je uradio na području ne samo Štutgarta sa okolinom već i Baden-Virtemberga jer je odlukom patrijarha Irineja premešten u novu parohiju. Potom je dečja grupa Srpskog kulturnog centra iz Zindelfingena izvela splet srpskih igara, dok su ih prisutni nagradili bogatim aplauzima. Prisutni su uživali uz posni pasulj koji je spremio generalni konzul Vučurović i riblju čorbu Nataše Bjelice, a brojni članovi udruženja su neumorno radili.
Publiku su zabavljali Miloš Bojanić, Nedeljko i Dušica Bilkić, Cvele Stojanović, Bela Rada i Mikica Stanojević. Uz dobru muziku prisutni su se opustili, a usledilo je i slikanje sa poznatim zvezdama za uspomenu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here