EPA/Kimamasa Mayama

Japan je danas uputio protest Rusiji, jer je uvela sankcije i ograničila ulazak 13 japanskih privrednika, uključujući i predsedavajućeg kompanije “Tojota Motor”.

– Odluka koju je objavila Rusija ograničiće legitimne japanske korporativne aktivnosti i to je potpuno neprihvatljivo – rekao je japanski ministar spoljnih poslova Jošimasa Hajaši na konferenciji za novinare u Tokiju, prenosi Rojters.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je juče spisak od 13 japanskih državljana, rekavši da će Moskva trajno zabraniti njihov ulazak u zemlju.

Na listi su i osnivač “Rakuten” grupe Hiroši Mikitani, predsednik kompanije “Tojobo Co” (Toyobo Co) Ikuo Takeuči i predsednik “Torai Industris” (Toray Industries) Micuo Oia.

Od marta 2022. godine, Japan je, zbog ruske vojne operacije u Ukrajini, uveo sankcije protiv 1.070 ruskih državljana, uključujući 331 sa Krima i sankcije protiv 847 kompanija i organizacija u vidu zamrzavanja imovine i zabrane izvoza.

3 COMMENTS

  1. ТО ЈЕ ЗБОГ америчког
    УТИЦАЈА НА ЈАПАН
    КОЈИ МОРА СЛУШАТИ
    А ЗНА ДА ЈЕ ТО ВЕЛИКИ ГУБИТАК
    И НАРАВНО ГЛУПОСТ
    КАД РУСИ УРАДЕ ИСТО ШТО И ЈАПАН
    ПО АМИРИЧОЈ КОМАДИ
    ОНДА ЈЕ ТО БОЛНО
    КОШТА ПУНО

  2. Sve što je za vas neprihvatljivo, slobodno ne prihvatite! Pošaljite jih u Rusiju, pa da vidimo, dali Rusija sme da vam se protivi!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here