Janukovič: Vlasti u Kijevu su odgovorne za krvoproliće na istoku

0

Bivši predsednik optužio je Kijev, ali i lidere nekih demokratskih država za smrt Ukrajinaca na istoku zemlje: Viktor Janukovič
 

"Memorandum potpisan 21. februara predviđa bilateralnu odgovornost za mirno rešavanje političkog konflikta. Zašto onda predstavnici nove vlasti u Ukrajini ne prestanu da izdaju naređenja da se ubijaju ljudi iz teškog naoružanja, avijacijom, raketama? Ukrajinci su ubijani uz saglasnost nekih lidera demokratskih država, koji umesto da osude nasilje, pregovaraju o isporukama oružja", izjavio je Janukovč u Rostovu na Donu, na jugu Rusije.

 

On je napomenuo da su ovi pregovori vođeni između predstavnika evropskih institucija, pojedinih država članica EU, SAD, UN i NATO-a.

 

Janukovič je pozvao vlasti u Kijevu da obustave nasilje koje ne slabi u Ukrajini ni nakon prevremenih predsedničkih izbora, prenosi RIA "Novosti".

 

Ukrajinske vlasti pokrenule su od sredine aprila akciju protiv demonstranata koji su nezadovoljni svrgavanjem Janukoviča.

 

Borbe su prestale 25. maja na dan predsedničkih izbora, ali su dan kasnije nastavljene. U akciji su angažovani i avijacija i artiljerija i ima veći broj žrtava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here