EPA-EFE
Janik Siner

Najbolji teniser sveta Janik Siner novi je šampion US opena.

Italian je večeras u njujorškom finalu na krcatom “Arturu Ešu“ savladao domaćeg tenisera Tejlora Frica (ATP, 12) sa 3:0. Po setovima je bilo: 6:3, 6:4, 7:5. Nismo dobili spektakl kakav smo očekivali. Siner je bio sjajan, a Fric je još “zelen“ za velike stvari.

Ovo je za Janika druga grend slem titula u karijeri, a prvu je osvojio ove godine na Australijan openu. Amerikanci su se nadali da će dobiti prvog šampiona nakon 2003. godine kada je Endi Rodik pobedio Huana Karlosa Ferera, ali Fric, koji je imao podršku više od 20.000 gledalaca večeras nije bio na nivou. Odigrao je najslabiji meč na turniru, iako to ne umanjuje trijumf Italijana.

U prvom setu Frica je izdao servis, njegovo najjače oružje. Skromnih 38 odsto procenata prvog servisa jednostavno su bila nedovoljno da se ugrozi Siner koji je u tri navrata oduzeo servis rivalu i prvi set dobio sa 6:3.

U drugom setu je Fric podigao nivo igre, pre svega servis. Držao se do 4:4, Siner je odserivirao za 5:4, a onda dočekao novi loš servis gem Amerikanca i došao do 6:4 i velikih 2:0 u setovima.

Na startu trećeg seta Fric je imao tri vezane brejk lopte, no kada je i to Siner spasao sve je mirisalo da ćemo u finalu gledati samo tri seta. Ipak, u šestom gemu Janik je imao dve brejk lopte za 4:2, Fric je to spasao, a onda konačno stigao do brejka za pravu ludnicu na “Ešu”.

Amerikanac je potvrdio brejk i došao do 5:3, ali, kada je servirao za set kod 5:4 usledio je brejk neverovatnog Italijana koji je poveo sa 6:5, a zatim i stigao do brejka za veliku pobedu.

1 COMMENT

  1. После онога са допингом дефинитивно Прво (1) место за дечка ДВОСТРУКИХ СТАНДАРДА. Неко се допингује а дотични трља крему за сунце или шта већ су извалили. Дечко је за мене превара и срамота. Нолета би већ разапели као Христа. Толико!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here