JA MISLIM OVAKO…

0


Vladeta Jerotić
psihijatar, književnik i akademik

– Razlikujmo ljubopitljivost od radoznalosti. Roditeljima valja skrenuti pažnju: nemojmo od inteligentnog deteta sa prirodnom radoznalošću praviti malograđanina ljubopitljivog u odnosu na to šta je u supi suseda. Strogo razlikovati te dve stvari. Čovek je kao duhovno biće po prirodi lepo radoznao…

Dragan Bjelogrlić
glumac, režiser i producent

– Tek sada, kada je i drugi deo filma ugledao svetlo dana, mogu da kažem u čemu leži ključ njegovog uspeha – u opredeljenju svih koji su radili na "Montevideu" da tragaju za dobrim u ljudima, da se bave vrlinama, a ne manama. Očigledno je to nedostajalo i nama i publici.


Srećko Mihailović
sociolog

– Vlast je tolika slast u ovom narodu da političari teško mogu da joj se odupru i čim postoji mogućnost da uzmu komadić vlasti, nema toga što oni ne bi zgazili, izneverili i obećali lojalnost novom vođi.

Jorgovanka Tabaković
guverner Narodne banke Srbije

– Život i istorija stalno su ponavljanje nenaučenih lekcija. Zato moramo da učimo uporedo iz starih i novih knjiga. Mada, ima istine i u tvrdnji da je posle Biblije svaka knjiga priča o toj prvoj knjizi…

Emina Jahović Sandal
pevačica

– Nisam krila da sam operisala nos. Lomila sam ga tri puta i ne samo što nije bio funkcionalan, nego mi se jednostavno nije ni dopadao. Savetujem svim ženama da kada im nešto smeta, to isprave estetskom hirurgijom, ali bez preterivanja u intervencijama.


Vladimir Kecmanović
pisac

– Danas Austrougarska – a taj termin shvatite delom bukvalno, a delom kao metaforu za okupatora i kolonizatora – živi u Srbiji i u srcima velikog broja Srba. Zbog toga, podsećanje na Principa i njegovu braću – najbolje srpske, hrvatske i muslimanske sinove svog vremena – predstavlja, pre svega, moralan čin.

Emir Kusturica
režiser

– Kad bih ja bio predsednik, prva tačka bi bila sađenje voćaka. Velika je to ideja zaštite životne sredine. A Srbija još ima šansu da se tako spasi propasti.


Andrija Kuzmanović
glumac

– Najbliži mi često zameraju moje detinjasto ponašanje. Istina, ja ne prihvatam ovaj svet ozbiljno, već stvarnost sagledavam kroz dečju prizmu. Smatram da je to dobro jer je život tako šareniji i lepši, a i osećam se zaštićenije.
 

Predrag Saša Danilović
predsednik KK Partizan

– Našao sam se u situaciji da me najbolji prijatelj ubode nožem, a ja ispadnem kriv. A pri tom nisam ja izazvao sukob, niti sam bilo čime to isprovocirao. A šta je trebalo da se dogodi da ja ne budem kriv? Da umrem?


Milica Todorović
pevačica

– Verovali ili ne, i dalje sam sama. Prvo ću se doterati, pa ću onda da tražim dečka.

Matija Bećković
književnik i akademik

– Iz Njegoševog slučaja se vidi da zločini ne zastarevaju. Neka se za Hag pripreme Vuk Karadžić, Filip Višnjić i Ivo Andrić. A doći će na red i Homer, Dante i Šekspir.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here